Читај ми!

Reprezentacija nadigrala novinare

Srbija - Selekcija novinara 2:0 (kraj). U revijalnoj utakmici u Užicu A reprezentacija Srbije savladala je selekciju novinara golovima Zorana Tošića u sedmom i Filipa Đorđevića u 20. minutu.

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je u revijalnoj utakmici u Užicu selekciju novinara sa 2:0. Od najavljenog spektakla na užičkom Gradskom stadionu nije bilo ništa. Bio je to meč bez uzbuđenja i kvalitetnog fudbala pred samo 3.000 promrzlih gledalaca, koji su videli malo toga.

Selektori Siniša Mihajlović i Ljubiša Stamenković imali su priliku da bolje upoznaju igrače koji nastupaju u nacionalnoj Superligi, a državni tim je bez većih problema zabeležio pobedu golovima još u prvom poluvremenu.

A tim Srbije igrao je u znatno izmenjenom sastavu pošto su pojedini igrači priključeni mladoj selekciji za meč sa Italijom u Gornjem Milanovcu, dok su Aleksandar Kolarov, Ivan Radovanović, Milan Biševac, Vladimir Stojković i Dušan Tadić oslobođeni obaveza iz različitih razloga oslobodio obaveza.

Vodeći pogodak efektno je postigao Tošić iz slobodnog udarca, a konačan rezultat postavio je Đorđević, koji je iz drugog pokušaja zatresao mrežu Bajkovića.

Revijalni meč u Užicu bio je najverovatnije i oproštaj Mihajlovića od klupe reprezentacije Srbije pošto, prema tvrdnjama italijanskih medija, od srede preuzima ekipu Sampdorije iz Đenove.

Pred oko 3.000 gledalaca na Gradskom stadionu sudio je Milenko Vukadinović. Strelci: Tošić u 7. i Đorđević u 20. minutu.

Srbija: Kahriman (od 46. Brkić), Rukavina (od 84. Golubović), Ivanović, Maksimović (od 84. Planić), Tomović, Matić, Fejsa, Basta (od 46. Milivojević), Tošić, Đorđević (od 85. Pešić), SSćepović.

Novinari: : Bajković, Vulićević, Gojković, Pejčinović, Ostojić, Smiljanić, Radivojević, Beljić, Arsenijević, Alivodić, SSkuletić.

Igrali su još Aleksić, Vasilić, Udovičić, Vasiljević, Stojanović, Marušić, Srnić, Kecap i Luković.

Ovde možete pogledati kako se kretao rezultat:

21.53 - Kraj Meča. A reprezentacija je savladala selekciju novinara sa 2:0. U drugom poluvremenu znatno je opao tempo utakmice a navijači u Užicu ostali su uskraćeni za još neki pogodak.    

21.02 - Nastavljen meč na gradskom stadionu u Užicu.  

20.45 - Sudija svira poluvreme u Užicu. Reprezentacija Srbije odlazi na odmor sa dva gola prednosti.  

20.43 - Sjajna intervencija golmana Bajkovića koji je sačuvao mrežu Novinara posle šuta Tošića sa peterca. 

20.21 - Slaba reakcija odbrane novinara rezultirala je novim vođstvom za A selekciju. Filip Đorđević u 20. minutu duplira prednost Orlova na 2:0.

20.07 - A reprezentacija Srbije vodi od 7. minuta golom Tošića iz slobodnog udarca posle prekršaja nad Rukavinom. Igrač CSKA je fantastičnim šutem sa oko 20 metara matirao nemoćnog Bajkovića. 

20.00 - U Užicu je počela revijalna utakmica između A reprezentacije Srbije i "selekcije novinara", koja će, po svemu sudeći, biće oproštaj Mihajlovića od klupe nacionalnog tima pošto italijanski mediji tvrde da će on već od srede preuzeti ekipu Sampdorije iz Đenove.

Duelom nacionalne fudbalske reprezentacije i tima koji su selektirali novinari, večeras se u Užicu od 20 časova Siniša Mihajlovića najverovatnije oprašta od mesta selektora. Prenos meča je na RTS 2.

Lepa fudbalska tradicija u kojoj snage odmeravaju nacionalna selekcija i ekipa koju sastave sportski novinari, dobiće večeras u Užicu novu epizodu.

Iako je bilo problema i razlaza među novinarima (trener Rajevac i novinar Sekulić povukli su se iz ovog projekta), trener novinarske selekcije Ljubiša Stamenković će Siniši Mihajloviću suprotstaviti solidan tim sastavljen od igrača iz domaćeg prvenstva.

Biće ovo sjajna prilika da Užičani i ovaj deo Srbije vide uživo fudbalsku reprezentaciju, ali i dobra šansa za igrače iz novinarske selekcije da "bljesnu" i nametnu se selektoru A tima.

Ako u tome neko uspe, najverovatnije neće sarađivati sa Sinišom Mihajlovićem, koji će se (sva je prilika) u Užicu oprostiti od klupe reprezentacije i preuzeti Sampdoriju.

Nakon neuspeha u kvalifikacijama za SP, nekoliko kontroverznih odluka i stalnog sukoba sa pripadnicima "sedme sile", Siniša Mihajlović završiće selektorsku misiju nakon ovog revijalnog susreta.

Ovakav epilog Mihajlović je indirektno potvrdio pozdravivši se sa reprezentativcima koji neće nastupati na večerašnjem meču. Stidljivo je isti scenario najavio i odlazeći predsednik FSS-a Tomislav Karadžić, a mediji na "čizmi" tvrde da je promocija Mihajlovića u Đenovi zakazana već za sredu.

Kako god bilo, stadion u gradu na Đetinji biće pun i očekuje nas pravi fudbalski spektakl koji će označiti kraj jednog i početak novog poglavlja za fudbal u Srbiji. Nadamo se boljeg i uspešnijeg. 

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво