Tomislav Karadžić podnosi ostavku!

Još jedno saopštenje na fudbalskom nebu Srbije, ali ovo prevazilazi sva prethodna. Tomislav Karadžić je najavio povlačenje sa mesta predsednika FSS, i to po okončanju jesenjeg dela Superlige. Kao razlog svog odlaska, između ostalog, Karadžić naveo "ozbiljnu polarizaciju" srpskog fudbala.

Tomislav Karadžić je odlučio da se povuče sa mesta prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije. Nakon turbulentnog početka Jelen Superlige, obeleženog sudijskim propustima, protestima klubova i naizgled nepreglednim nizom oštrih saopštenja, Karadžić je doneo odluku da napusti funkciju koju je držao od 2008. godine.

Karadžić je presekao Gordijev čvor zbog, kako navodi, „ozbiljne polarizacije" u srpskom fudbalu. Karadžić će se povući sa pozicije prvog čoveka srpskog fudbala po završetku jesenjeg dela Superlige.

Saopštenje Tomislava Karadžića, dostavljeno RTS-u, prenosimo u celosti:

„Poštovani,

Poslednja dešavanja u fudbalskoj Srbiji vode u pravcu ozbiljne polarizacije, u ovom, ionako mnoštvom realnih stvari bremenitom sportu.

Četiri decenije uloženog ličnog rada, napora, želje i htenja da u našem fudbalu bude bolje, ne dozvoljavaju mi da na bilo koji način doprinosim tim podelama, ne ulazeći ovom prilikom u polemiku ko je u pravu, a ko nije, šta je istina, a šta ne.

Iz tih razloga, obaveštavam fudbalsku i ukupnu javnost, da sam danas odlučio da ću u skladu sa statutom FSS, nakon završetka jesenjeg dela prvenstva, sazvati redovnu skupštinu fudbalske organizacije, na kojoj ću se povući sa mesta predsednika FSS.

Želim ovom prilikom da se izvinim svim mojim saradnicima i organima FSS, što ovu odluku donosim bez konsultacija sa njima i ujedno apelujem i zahtevam od svih aktera - klubova, Zajednice, organa i tela da u periodu pred nama učine sve na sprečavanju daljih podela u fudbalu.

Uz napred navedene razloge i motive za moj postupak verujem da će ovaj gest biti inspiracija i za druge, da ničija fotelja, niti funkcija ne smeju biti iznad opšteg fudbalskog interesa".

Tomislav Karadžić je 18 godina obavljao funkciju predsednika Fudbalskog saveza Vojvodine. Predsednik Partizana postao je 2007. godine, a ovu funkciju je obavljao godinu dana. Karadžić je na čelu Fudbalskog saveza Srbije bio od 2008. godine. 

Број коментара 59

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво