Читај ми!

Zvezda se oprostila od Evrope

Crvena zvezda - Černomorec 0:0. Crvena zvezda napadala iz svih oružja, ali je Černomorec odoleo na vreloj Marakani, i, ruku na srce, zasluženo prošao u narednu rundu. Ne mogu ništa da zamerim igračima osim realizacije, kaže Stojanović.

22.20 - Kraj meča, i kraj ovogodišnje evropske turneje Zvezde.

22.10 - Velika gužva pred golom gostiju, Ninković na kraju šutira, ali je njegov udarac izblokiran. Navijači Zvezde sve glasniji! 

21.55 - Zvezda pokušava svim silama da dođe do prilike, ali pokušaji crveno-belih, uprkos velikom trudu, nisu nimalo opasni po gol gostiju. 

21.30 - Počelo je drugo poluvreme. Izmena u Zvezdi, umesto Milijaša u timu je Kasalica.

21.16 - Kraj prvog poluvremena. Crvena zvezda - Černomorec 0:0.

21.12 - Penal za Crvenu zvezdu. Milijašev šut brani golman Černomoreca, 45. minut

20.53 - Novak Martinović odlično skače posle kornera, ali glavom šutira preko gola. 

20.49 - Još jedna prilika za Zvezdu, ali Vešović slabo šutira, pa golman gostiju nije imao težak posao. 

20.48 - Odlična prilika na drugoj strani. Dauda spušta glavom loptu do Ninkovića, koji iz trka "hvata" volej, ali golman Černomoreca brani. 

20.44 - Kakva sreća za Zvezdu! Antonov, posle odlične akcije, sam kao duh šutira sa 11 metara, ali, potpuno neobjašnjivo, šutira pored gola! 

20.37 - Prva prilika za crveno-bel, Pečnik pomalo neočekivano sam ispred gola, nema ofsajda, ali je Pečnik loše šutirao levom nogom pomalo iskosa, i pogađa samo spoljni deo mreže. 

20.30 - Počeo je meč na Marakani. 

20.00 - Sastav Crvene zvezde (4-2-3-1): Bajković; Vešović, Martinović, Lazić, Mladenović; Kovačević, Milijaš, Savićević, Pečnik, Ninković; Dauda

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u poslednju rundu kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su večeras u Beogradu, u revanš meču trećeg kola, odigrali protiv Černomoreca bez golova (0:0).

Pre sedam dana u Odesi ukrajinski tim slavio je sa 3:1.

Ništa novo na Marakani - fudbaleri Crvene zvezde opet su takmičenje u Evropi završili već u avgustu, ali stepenicu ranije nego prethodnih godina.

Ukrajinski Černomorec nije tim koji bi trebalo da uliva strah u kosti, ali u dvomeču sa beogradskim crveno-belima pokazao je da je kvalitetniji, uigraniji, na kraju krajeva iskusniji i zasluženo ide dalje.

Prelomni trenutak utakmice koja je odigrana u fantastičnom ambijentu, pred 40.000 ljudi i po nezapamćenoj vrućini, viđen je u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

U skoro savršenom trenutku, u finišu prvog dela, Zvezda je dobila penal nakon akcije Ninkovića i Daude i igranja rukom, ali njen najiskusniji igrač, koji je mnogo puta tokom karijere pogađao sa 11 metara i u važnijim mečevima, ovaj put nije uspeo.

Posle toga su se sa tribina čuli povici "Milijaš napolje", a trener Slaviša Stojanović ispunio je želju navijača i demoralisanog kapitena zamenio Filipom Kasalicom.

Međutim, ništa nije pomoglo, napadi Zvezde bili su više stihijski, a tek poneki pokušaj nije bio dovoljan da se bar ostvari trijumf.

Ruku na srce, sve je moglo da bude rešeno i ranije da je Antonov ju 14. minutu pogodio zicer sa desetak metara, ali mogla je i Zvezda ranije da povede, pošto su dobre prilike u prvom delu imali Pečnik, Ninković i Vešović.

Navijačima i fudbalerima crveno-belih preostaje da se vrate u realnost i okrenu obavezama u nacionalnom šampionatu.

"Ne mogu ništa da zamerim igračima osim realizacije. Sve je bilo po dogovoru. Strpljivo smo čekali svoje šanse ali ih nismo iskoristili. Penal je došao u najboljem mogućem trenutku, ali na žalost nismo uspeli da povedemo. Ostaje nam da se okrenemo prvenstvu, koncentrišemo se na dalji rad, idemo korak po korak", rekao je trener Zvezde Slaviša Stojanović.

Neumorni Aleksandar Kovačević smatra da je ekipa pokazala karakter, ali na žalost nije uspela da iskoristi izgledne prilike. 

"Ušli smo dobro u meč, morali smo šanse da iskoristimo, ali nismo... Promašen penal nas je poremetio ali šta da se radi, idemo dalje", rekao je Aleksandar Kovačević.

Žreb za poslednju rundu kvalifikacija za Ligui Evrope biće održan sutra u Nionu, a Srbija će imati dva predstavnika - Partizan i Vojvodinu.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво