Šampioni: Disali smo kao jedan

Omladinski reprezentativci Srbije, prvaci Evrope, razloge svog trijumfa vide u zajedništvu i veri koju su imali jedni u druge. "Od početka smo verovali da možemo da napravimo veliki rezultat, disali smo kao jedno biće i na terenu i u svlačionici", rekao je Miloš Veljković. Fudbalere Srbije na aerodromu dočekao premijer Ivica Dačić, a u kući fudbala ih pozdravili Tomislav Karadžić i Alisa Marić.

Kapiten omladinske reprezentacije Srbije Marko Pavlovski rekao je da je osvajanje titule evropskog prvaka istorijski trenutak za Srbiju.

"Osećaj i prvi utisci su neverovatni, svi momci su izginuli na terenu, ovo je istorijski momenat za naš fudbal i još nismo ni svesni uspeha koji smo napravili. Svi smo jedva čekali da dođemo na početak priprema za ovo Prvenstvo Evrope, hteli smo da pokažemo svima koji nisu verovali u nas da imamo karakter, srce i dušu. Borili smo se kao lavovi i zasluženo došli do trofeja", rekao je Pavlovski u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Golman Predrag Rajković je naglasio da "niko nije očekivao da ćemo osvojiti Evropsko prvenstvo, ali smo se svi potajno nadali".

"Osnovni cilj bio je plasman u polufinale, a napravili smo dva koraka više. Selektor nam je rekao da treba da igramo hladne glave, tako je i bilo. Ova ekipa ima odličnu 'hemiju', svi smo dobri drugari. Ovo je veliki uspeh za sve nas, za srpski fudbal i za istoriju", poručio je Rajković.

Strelac gola u finalu Andrija Luković rekao je da su ovo najlepši dani u njegovom životu.

"Presrećan sam zbog titule, ovo je zaista veliki uspeh, ovo su bila dva moja najsrećnija dana u životu, prvi put je evropski pehar u Srbiji. Posle kvalifikacija su mnogi rekli da smo imali sreće, ali nije bilo tako, išli smo korak po korak i postali prvaci Evrope. Zaslužili smo trofej", poručio je Luković.

Miloš Veljković je ponovio da je "tajna formula" uspeha omladinske reprezentacije u činjenici da su "disali kao jedno".

"Od početka smo verovali da možemo da napravimo veliki rezultat, disali smo kao jedno biće i na terenu i u svlačionici. Najgore nam je bilo u polufinalu protiv Portugalije, kada smo gubili sa 2:1, ali smo svi verovali u pobedu i na kraju do nje došli", rekao je Veljković na svečanom dočeku u Staroj Pazovi, kojem su prisustvovali predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i ministarka omladine i sporta Alisa Marić.

Omladinci Srbije sinoć su ostvarili istorijski uspeh osvojivši prvu titulu šampiona Evrope. U finalnoj utakmici u Marijampolju, u Litvaniji, pobedili su odgovarajuću selekciju Francuske sa 1:0 golom Andrije Lukovića.

Ne treba brinuti za budućnost srpskog fudbala

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je da je uspeh omladinske reprezentacije na Prvenstvu Evrope veliki podstrek za domaći fudbal i dokaz da rezultati mogu da se stvaraju u uslovima koji su daleko od idealnih.

"Želim vam još puno uspeha u rezultatima i daljoj karijeri. Juče su oči cele fudbalske Evrope bile uprte u Litvaniju. Ovo je veliki podstrek za srpski fudbal i poruka za ostale selektore i klubove u Srbiji. Takođe, titula predstavlja dokaz da i u ovakvim uslovima mogu da se prave rezultati. Ovi momci su pokazali da ne treba brinuti za budućnost srpskog fudbala" rekao je Karadžić.

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić je istakla da je cela zemlja ponosna na srpske fudbalere.

"Nadam se da će ovaj uspeh biti nadahnuće za vaše starije kolege i predstavljati podstrek za ceo srpski fudbal. Verujem da je ovo predznak novih velikih rezultata za naš fudbal", rekla je Marićeva.

Direktor mlađih selekcija Savo Milošević naglasio je da je titula srpskih fudbalera poruka da iskrenim radom može da se postigne sve.

"Hvala svima koji su pre Prvenstva Evrope bezrezervno verovali u nas, bilo ih je tako 'mnogo' da mogu da ih nabrojim na prste jedne ruke. Ipak, najvažnije je da smo mi verovali. Ovo je poruka da iskrenim radom može sve da se postigne. Ipak, lično ću se potruditi da ovaj uspeh ne preraste u euforiju jer ne prikazuje realno stanje u našem fudbalu. Ovo mora da bude početak, a ne kraj", poručio je Milošević.

Doček u ranjim jutarnjim časovima na aeorodromu "Nikola Tesla"

Evropske šampione je rano jutros na beogradskom aerodromu dočekao premijer Srbije Ivica Dačić, koji im je tom prilikom čestitao na ostvarenom uspehu.

"Velika je čast što sam vas dočekao u ime naroda Srbije. Mnogo ste nas obradovali i hvala vam na tome. Ponosni smo na vas. Pokazali ste kako se igra za Srbiju, ali i veliku ozbiljnost, iako ste toliko mladi, da vam čak i ja, koji još spadam među mlade, mogu da budem otac. Odlično ste igrali i zasluženo ste prvi u Evropi", rekao je Dačić u obraćanju mladim fudbalerima.

On je iskoristio priliku da čestita i rukovodstvu Fudbalskog saveza Srbije, selektoru Ljubinku Druloviću i članovima stručnog štaba. 

"Ovo je najveći uspeh srpskog fudbala i nadam se da će se i ovi stariji ugledati na vas, a ne samo da gubimo u fudbalu", istakao je Dačić i dodao da mu se veoma svidela pesma kojom su mladi srpski fudbaleri slavili titulu - "Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine".

U društvu premijera na aerodromu "Nikola Tesla" šampione Evrope dočekao je i generalni direktor novoformirane nacionalne avio kompanije Er Srbija Dane Kondić. "Prvi dan rada Er Srbija i odmah prva titula šampiona Evrope. Nadam se da će ih biti još", poručio je Dačić.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić zahvalio je na dočeku i lepim rečima i najavio nove uspehe srpskih fudbalera.

"Ovaj rezultat koji je napravljen u Litvaniji je veliki, ali biće ih još. Imamo još dve ili tri odlične mlađe selekcije i u budućnosti će biti uspeha", poručio je Karadžić.

Kapiten omladinske selekcije Srbije Marko Pavlovski uručio je premijeru Dačiću dres sa potpisima svih 18 igrača koji su osvojili titulu šampiona Evrope.

Omladinska reprezentacija Srbije, igrači rođeni posle 1. januara 1994. godine, osvojila je Evropsko prvenstvo održano u Litvaniji. Izabranici Ljubinka Drulovića savladali su u finalu, odigranom na stadionu u Marijampolju, selekciju Francuske sa 1:0. 

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво