Читај ми!

Dogovor Dačića i Platinija

Premijer Srbije Ivica Dačić, u telefonskom razgovoru sa prvim čovek UEFA Mišelom Platinijem, obećao svoje aktivno učešće u rešavanju gorućeg problema nasilja na fudbalskim stadionima u Srbiji. Dačić je, kako se navodi u saopštenju Vlade, rekao i da će u narednih deset dana biti formiran nacionalni tim koji će koordinirati aktivnosti za rešavanje tog problema.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je u današnjem telefonskom razgovoru s predsednikom UEFA Mišelom Platinijem da će Vlada Srbije preduzeti oštre mere za suzbijanje nasilja na sportskim takmičenjima.

Dačić je, kako se navodi u saopštenju Vlade, rekao i da će u narednih deset dana biti formiran nacionalni tim koji će koordinirati aktivnosti za rešavanje tog problema.

Predsednik UEFA Mišel Platini izrazio je zadovoljstvo zbog brzog reagovanja Vlade Srbije, navodi se u saopštenju.

Srbija i Hrvatska dobile su žute kartone i, ukoliko se ne reši problem nasilja na fudbalskim takmičenjima, preti opasnost da njihovi klubovi i reprezentacije budu isključeni iz evropskih takmičenja.

Dogovoreno je da se do kraja maja u Srbiji donese nacionalna strategija za borbu protiv nasilja i huliganstva na sportskim takmičenjima, a da problem bude trajno rešen u roku od šest meseci. Predsednik UEFA će narednih meseci posetiti Srbiju, dogovorili su se Dačić i Platini.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво