Dauda poslednje Zvezdino pojačanje

U poslednjim trenucima prelaznog roka Crvena zvezda je uspela da dovede još jednog fudbalera. Abiola Dauda, nigerijski napadač, na Marakanu dolazi iz Švedskog Kalmara. Dauda dolazi kao slobodan fudbaler, ali ni on neće moći da bude registrovan ukoliko Zvezda ne izmiri dugovanja u produženom roku.

Domaći mediji su nagoveštavali dolazak defanzivca, ali u „pet do 12" na Maraknu je stigao napadač.

Doskorašnji igrač švedskog Kalmara, Nigerijac Abiola Dauda, najnovije je i poslednje pojačanje crveno-belih u ovom prelaznom roku. U Zvezdu dolazi kao slobodan igrač.

Iako ima 25 godina, ovaj fudbaler je već sedam godina u Švedskoj, gde je najpre nosio dres Siversborga, inače četvrtoligaša. Nakon odlične sezone, u kojoj je postigao 23 gola na 25 utakmica, usledio je prelazak u Kalmar.

Prošle sezone bio je četvrti strelac lige sa 14 golova na 25 utakmica.

Dauda je u Kalmaru na 129 utakmica postigao 33 gola. Potpisao je dvoipogodišnji ugovor i u ponedeljak će se pridružiti novim klupskim drugovima. 

Dakle, posle Nikole Petkovića, povratnika iz Izraela, i Luisa Garida, reprezentativca Hondurasa, Dauda je treće pojačanje Crvene zvezde. Naravno, rok za izmirenje dugova je pomeren za još dve sedmice, a ako ni do tada Crvena zvezda ne uspe da ispuni obaveze, neće biti u mogućnosti da registruje novopridošle igrače.

broj komentara 0 pošalji komentar