Pirsa ne brine rasizam u Srbiji

Selektor mlade reprezentacije Engleske Stjuart Pirs izjavio je da se ne plaši atmosfere na stadionu u Kruševcu, ali ni potencijalnih ispada na rasnoj osnovi navijača na stadionu. Pirs je bio na čelu Engleskog mladog tima kada su navijači Srbije na rasnoj osnovi vređali Neduma Onuohu na Evropskom prvenstvu u Holandiji pre pet godina.

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Engleske Stjuart Pirs veruje da se njegova ekipa neće uplašiti atmosfere u Kruševcu na revanš meču baraža za Evropsko prvenstvo protiv Srbije. Pirs je posebno naglasio da ne očekuje uvrede na rasnoj osnovi.

"Imamo mi dovoljno iskusnih ljudi u našoj svlačionici. Umeće da se nose sa atmosferom koja nas očekuje. Jasno je da se radi o mladim igračima, ali uvek su bili spremni za ove evropske izazove. Ništa još nije rešeno, znam da će domaćin učiniti sve da nas pritisne, ali spremaćemo sa maksimalno i želimo da pobedimo. Imamo fudbalere sa ozbiljnim iskustvom, bilo da se radi o momcima iz Premijer lige, ili iz Čempionšipa", rekao je Pirs televiziji "Skaj".

Izjava Stjuarta Pirsa u vezi sa rasizmom možda deluje pomalo neodmereno, ali on zaista ima negativna iskustva sa navijačima našeg nacionalnog tima. Na Evropskom prvenstvu za igrače u istoj kategoriji 2007. godine održanom u Holandiji, Pirs je takođe sedeo na klupi Engleske kada je grupa srpskih navijača vređala na rasnoj osnovi Neduma Onuohu.

"Prošlo je nekoliko godina od tog incidenta i verujem da se tako nešto neće ponoviti. Moja jedina briga je da igrači budu spremni za meč. Ukoliko se i desi nešto nepredviđeno, postoje institucije, a i sudija koji će sa baviti time, kao što je obično i slučaj", dodao je Pirs.

Reprezentacija Engleske dolazi u Kruševac sa minimalnom prednošću iz prvog susreta odigranog u Noriču.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво