Tošić: Još smo nezreli

"Bilo bi dobro da dođe taj dan kada ćemo postići gol iz jedne šanse... Moramo još mnogo da učimo kako bismo pobeđivali u velikim utakmicama", rekao je Zoran Tošić posle poraza Srbije od Belgije.

Fudbalski reprezentativac Srbije Zoran Tošić rekao je posle poraza od Belgije sa 3:0 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo da on i njegovi saigrači moraju još mnogo da uče kako bi pobeđivali u velikim utakmicama.

"Kod nas uvek postoji to 'ali', nažalost ceo život je tako... Bilo bi dobro da dođe taj dan kada ćemo postići gol iz jedne šanse. Prvim poluvremenom možemo da budemo zadovoljni, a u drugom smo krenuli napred, što su Belgijanci jedva čekali i na kontranapade nas porazili. Moramo još mnogo da učimo kako bismo pobeđivali u velikim utakmicama", rekao je Tošić novinarima posle utakmice u Beogradu.

Mladi štoper Matija Nastasić kazao je da je njegova ekipa prvo poluvreme protiv Belgije odigrala možda i najbolje od kada se ova generacija igrača okupila.

"Utakmica je za nas bila izuzetno teška. Prvo poluvreme smo možda odigrali i najbolje od kada smo se okupili. Primili smo gol iz prve njihove šanse, a pre toga smo propustili nekoliko prilika. Primili smo gol i utakmica se totalno okrenula", kazao je Nastasić. Fudbaler Mančester sitija je istakao da bi pobeda protiv Makedonije u utorak reprezentaciju Srbije stavila u dobar položaj.

"Moramo da se fokusiramo na Makedoniju, da se dobro fizički i psihički odmorimo i da tamo osvojimo sva tri boda, sa kojima bismo bili uprilično dobrom položaju", istakao je Nastasić.

Golman "orlova" Željko Brkić rekao je da je srpska selekcija još mlada, ali da su igrači pokazali da zaslužuju dres sa nacionalnim grbom.

"Nismo imali sreće, na početku utakmice smo imali mnogo šansi koje nismo iskoristili... Posle toga smo kažnjeni, iz sopstvenih grešaka smo primili golove. Mlada smo ekipa i imamo još mnogo da radimo, ali smo pokazali da zaslužujemo dres Srbije", rekao je Brkić.

Napadač Filip Đuričić kazao je da ne može biti zadovoljan rezultatom protiv Belgije, ali da on i njegovi saigrači treba što pre da zaborave taj meč.

"Ne možemo biti zadovoljni. Prvo poluvreme smo odigrali sasvim korektno, ali nismo postigli željeni gol. Umesto toga smo primili pogodak iz polušanse i sve je krenulo nizbrdo. Kao što smo zaboravili utakmicu sa Velsom koju smo dobili 6:1, tako treba da zaboravimo i ovu", kazao je Đuričić.

Srbija u sledećoj utakmici gostuje u Makedoniji u utorak od 20.30 u

četvrtom kolu Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво