Читај ми!

Remi Sitija i Arsenala

Fudbaleri Mančester sitija i Arsenala odigrali su nerešeno 1:1 (1:0) u drugom derbiju petog kola Premijer lige. Srpski reprezentativci iz Sitija Aleksandar Kolarov i Matija Nastasić ceo meč odgledali su sa klupe. Pobede Totenhema i Njukasla.

Mančester siti drugi put u pet dana nije uspeo da sačuva vođstvo u završnici važnog meča. Građani su na poraz od Reala u Ligi šampiona dodali remi protiv Arsenala. Šampion je poveo pogotkom Džoleona Leskota u 40. minutu posle kornera Davida Silve, a izjednačio je Loren Košelni u 82. minutu, nakon kornera Santija Kazorle.

Mančester siti i Arsenal ostali neporaženi u novoj sezoni, nakon remija u međusobnom okršaju na Itihadu - 1:1. Strelci za oba tima bili su centralni bekovi, igrači sa brojem šest, posle udaraca iz ugla. Džolion Leskot u 40. minutu je glavom poslao loptu u mrežu na centaršut Silve, a odgovorio mu je osam minuta pre kraja Loran Košćelni.

Džo Hart prethodno je krajnjim naporima uspeo da ukroti šut Santija Kazorle sa 18 metara, ali je bio nemoćan kada je štoper Arsenala pogodio rašlje. Košćelni je samo minut kasnije mogao da postane tragičar.

Vito Manone odbranio je pokušaj makazicama Vensana Kompanija, a Košćelni je, u želji da otkloni opasnost, bukvalno asistirao usamljenom Serhiju Agueru. Argentinac je za malo bio neprecizan, nekoliko santimetara kraj stative. .

Siti i Arsenal sa Fulamom sada dele peto do sedmog mesta. Oba tima su neporažena u Premijer ligi, ali imaju već po tri remija. Ali, dok se odbrana građana zatresla sedam puta, Arsenal je za 450 minuta igre primio samo dva pogotka, kao i lider šampionata Čelsi.

Borbu za sam vrh nastavljaju Totenhem i Njukasl, pobedama na domaćem terenu Kvins Park rendžers (2:1), odnosno Norič (1:0).

Totenhem je gubio, pa stigao do preokreta za dva minuta, dok su "svrake" slavile pogotkom Dembe Ba, uz neprecizno izveden penal Papisa Sisea. Ba je ove sezone postigao četiri gola i vratio se u krug najboljih strelaca lige. Isti učinak kao on imaju Džermejn Defo iz Totenhema, Riki Lambert (Sauthempton), Stiven Flečer (Sanderlend) i Miću (Svonsi), a usamljen na vrhu liste golgetera je Van Persi sa pet pogodaka.

Rezultati kola:
Liverpul - Mančester j. 1:2
Njukasl - Norič 1:0
Mančester siti - Arsenal 1:1
Totenhem - KPR 2:1

Juče:
Čelsi - Stouk 1:0
Sauthempton - Aston Vila 4:1
VBA - Reding 1:0
Vest Hem - Sanderlend 1:1
Vigan - Fulam 1:2
Svonsi - Everton 0:3

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво