Читај ми!

Misimović: Zvezda za kraj!

Crvena zvezda je jedini klub i voleo bih da završim karijeru na Marakani, izjavio Zvjezdan Misimović, jedan od najboljih fudbalera Bosne i Hercegovine. Za "Dnevni avaz" Misimović govorio i o nesuglasicama sa Pižonom.

Zvjezdan Misimović, jedan od najboljih fudbalera Bosne i Hercegovine, već zalazi u pozne fudbalske godine. Kada bi mogao da bira, voleo bi da karijeru završi u Srbiji.

"Navijam za lep fudbal. Jedini klub je Crvena zvezda i želja bi mi bila da završim karijeru na 'Marakani'", izjavio je popularni Miske.

Misimović je u bogatoj karijeri nastupao za Bajern, Bohum, Nirnberg, Volfsburg, Galatasaraj i moskovski Dinamo, čije boje sa velikim uspehom brani poslednje dve sezone.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine postigao je 25 golova i sa Edinom Džekom deli prvo mesto na listi strelaca svih vremena. Ipak, svoju reprezentativnu karijeru Misimović je počeo u mlađim kategorijama SRJ.

"Igrao sam od kadeta do mlade reprezentacije, oko 50 utakmica. I kako je to bilo s ratom, imao sam stari jugoslovenski pasoš. Menjali su se pasoši i tu je bilo nešto komplikovano. Trebalo je da dobijem novi pasoš, a u Konzulatu SR Jugoslavije u Minhenu, kada su iz Saveza poslali sve, rekli su da ima toliko izbeglica i da ne mogu tako brzo da dobijem pasoš. Po meni, nisu se toliko trudili da mi pomognu i onda sam odustao. Ja sam rekao OK i mogu biti srećan što su se takve stvari desile. U životu se ništa ne desi slučajno. Možda je tada pokazan moj put. Onda je Pižon nešto izjavljivao o meni, ali OK", ne zamera ništa Misimović.

Zvjezdanu i danas smetaju priče koje je u javnost izneo Ćiro Blažević, prema kojima se nije dovoljno trudio u dresu "zmajeva", pošto je Srbin. U jednom trenutku, čak je pomišljao da tuži nekadašnjeg selektora, ali je od toga odustao, zbog mira u ekipi.

Činjenica da je selektor bivši, a da Misimović i dalje trese mreže u dresu reprezentacije, dovoljan su dokaz koliko je Zvjezdan posvećen dresu sa nacionalnim grbom.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво