Читај ми!

Fudbal uživo: Pobede favorita, uglavnom...

Gotov je prvi dan kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Širom Evrope odigrano je više od dvadeset mečeva. U grupi A, u kojoj se nalazi i Srbija, Hrvatska je minimalnim rezultatom savladala Makedoniju. Isto je učinila i Belgija u Velsu, ali ipak ubedljivije. Svoje putešestvije "orlovi" počinju u subotu iz Glazgova.

22.40 - Gotov je prvi dan kvalifikacija za Svetsko prvenstvo na teritoriji Evrope. Četiri meča koja su poslednja završena danas donela su pregršt uzbuđenja, i nekoliko izjednačujućih rezultata. Bugarska - Italija 2:2, Nemačka - Farska Ostrva 3:0, Island - Norveška 2:0 i Luksemburg - Portugal 1:2. 

22.35 - Belgija dosta sigurno savladala prvu prepreku na svom putu ka Brazilu. Ekipa Marka Vilmotsa pobedila Vels sa 2:0, pogocima defanzivaca Kompanija i Vertongena. 

22.29 - Završeno je šest mečeva u današnjem programu koji su počeli u 20.30 časova. Crna Gora - Poljska 2:2, Holandija - Turska 2:0, Slovenija - Švajcarska 0:2, Letonija - Grčka 1:2, Finska - Francuska 0:1 i Andora - Mađarska 0:5.

22.27 - Engleska je potpuno ponizila Moldaviju na njihovom terenu. Milner i Bejns pogocima povećavaju prednost Engleske na 5:0. 

22.25 - Holandija u samom finišu meča povela protiv Turske sa 2:0 golom Narsinga. Island je duplirao prednost protiv Norveške, a strelac je bio Finbogason. Belgija vodi protiv Velsa sa 2:0, a zaslužan za ovu prednost Belgijanaca je Vertongen.  

22.17 - Pogotkom rezerviste Edgara Canija u 84. minutu Albanija ponovo stiče prednost protiv Kipra. Samo dva minuta kasnije, Bogdani povećava prednost našeg južnog suseda i po sovj prilici rešava pitanje pobednika.

22.09 - Bugari ponovo postižu pogodak protiv "azura". Strelac gola u 66. minutu je bio Milanov.  

22.07 - Hrvatska stiže do prvih bodova u ovim kvalifikacijama. Izabranici Igora Štimca minimalnim rezultatom, mnogo teže nego što su očekivali, savladali Makedoniju. 

22.06 - Rumunija savladala Estoniju u gostima sa 2:0, a isto je učinila i Jermenija na Malti, ali sa samo jednim postignutim golom. Litvanija i Slovačka su podelile bodove u meču koji je završen 1:1.

22.04 - Zbog isključenja Pavićevića u 69. minutu, Crna Gora finiš meča igra sa desetoricom igrača. 

22.00 - Postiga doneo prednost Portugalu u 54. minutu na meču u Luksemburgu. Trenutni rezultat je 2:1. 

21.57 - Ozil duplira prednost "pancera" protiv Farskih Ostrva u 54. minutu. 

21.55 - Gekas u 69. minutu donosi potpuni preokret Grcima u Letoniji. 

21.48 - Ponovo izjednačenje u Podgorici. Rezervista Mijerzejevski u 55. minutu strelac za Poljake. 

21.45 - Grčka stiže do izjednačenja u Letoniji. Strelac za "helene" je bio Ciolis. 

21.43 - Hrvatska ipak stiže do pogotka na meču sa čvrstim Makedoncima. Nakon asistencije Mandžukića, strelac za "kockaste" bio je Jelavić u 69. minutu.

21.38 - Inler u 51. minutu duplira prednost Švajcarske na meču sa Slovenijom. 

21.29 - Italija stiže do potpuno preokreta protiv Bugarske. Strelac za 2:1 ponovo Osvaldo. 

21.25 - Belgija vodi protiv Velsa od 41. minuta pogotkom Kompanija. Velšani od 26. minuta igraju sa desetoricom fudbalera zbog isključenja Kolinsa.  

21.22 - Italija stiže do izjednačenja. Strelac za "azure" bio je Osvaldo. 

21.21 - Laban donosi izjednačenje Kipru na meču sa Albanijom. Trenutni rezultat je 1:1. 

21.17 - Počeo i nastavak meča u Zagrebu. Na slabo popunjenom Maksimiru, Hrvatska se dosta muči protiv reprezentacije Makedonije.

21.16 - Vučinić dovodi Crnu Goru u vođstvo u 45. minutu u duelu sa Poljskom.

21.18 - Iznenađujuće, ali velika borba se vodi i u Luksemburgu. Domaćin je čak poveo u 13. minutu pogotkom Da Mote, ali je Kristijano Ronaldo vratio aktivan rezultat svom timu u 28. minutu. 

21.17 - Nakon drugog, ubrzo smo videli i treći pogodak "gordog albiona". Ovoga puta, strelac je bio Džermejn Defo. 

21.16 - Pogotkom Manoleva, Bugarska vodi protiv vicešampiona Evrope, selekcije Italije, sa 1:0. 

21.14 - Letonija od 42. minuta pogotkom Kaune vodi protiv Grčke sa 1:0. Engleska je duplirala svoje vođstvo protiv Moldavije, a strelac je bio ponovo Lampard. Rumunija konačno probila odbranu Estonije i od 55. minuta vodi sa 1:0. 

21.13 - Nemačka vodi protiv Farskih Ostrva nakon 28 minuta igre pogotkom Gecea.  

21.07 - Albanija od 37. minuta vodi protiv Kipra. Strelac je bio Sadiku. Od 21. minuta, pogotkom Arnasona, Island poveo protiv Norveške.

21.05 - Mađarska sada vodi sa 2:0 protiv Andore. 

21.04 - Sjajnim pogotkom u 28. minutu Drinčić donosi izjednačenje reprezentaciji Crne Gore na meču sa Poljskom. 

21.02 - Prvo poluvreme u Zagrebu završeno bez golova. Istovremeno, Litvanija i Slovačka igraju jako zanimljiv susret, gde je trenutni rezultat 1:1 u samom finipu prvog dela. 

20.52 - Tri pogotka u razmaku od samo nekoliko sekundi. Švajcarska pogotkom Džake vodi sa 1:0 protiv Slovenije. Van Persi dovodi Holandiju u vođstvo protiv Turske, a isto čini i Dijabi na meču Finska - Francuska. 

20.51 - Završena rapsodija bosanskih fudbalera protiv nejakog Lihtenštajna. 

20.50 - Engleska vodi protiv Moldavije sa 1:0 pogotkom Lamparda iz jedanaesterca. 

20.45 - Počeli su mečevi Island - Norveška, Moldavija - Engleska, Vels - Belgija i Luksembrug - Portugal. 

20.43 - Mađarska vodi protiv Andore od 13. minuta.  

20.40 - Bosna i Hercegovina postiže još dva pogotka u Lihtenštajnu. Strelci za naše zapadne susede su bili ponovo Džeko i Ibišević, pa smo sada stigli do rezultata 1:8. Svojim trećim pogotkom na meču, Džeko je prestigao Misimovića kao najbolji strelac u kratkoj istoriji nacionalnog tima ove zemlje.

20.39 - Poljaci vode u Podgorici pogotkom Blažčikvskog u osmom minutu.

20.31 - Sada postaje zaista zanimljivo. Počelo je još sedam mečeva u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu. Igraju Albanija - Kipar, Andora - Mađarska, Finska - Francuska, Letonija - Grčka, Crna Gora - Poljska, Holandija - Turska i Slovenija - Švajcarska. 

20.22 - I u nastavku Bosanci bez milosti. Dvostruki strelac u ovom delu bio je Džeko pogocima u 46. i 64. minutu. Rezultat je sada 1:6, jer je Kristen uspeo da savlada golmana Begovića.

20.16 - Počeli su i mečevi u Zagrebu gde igraju Hrvatska i Makedonija, kao i u Viljnusu gde koplja ukrštaju Litvanija i Slovačka.

20.09 - Gruzija vodi na meču protiv Belorusije pogotkom Okriašvilija u 52. minutu.

20.01 - Počeli mečevi Estonija - Rumunija i Malta - Jermenija.

19.55 - Azerbejdžan i Izrael odigrali su 1:1 u drugom meču grupe F. Irska, iako je gubila na poluvremenu, uspela da savlada Kazahstan sa 2:1. 

19.54 - Poluvremena na utakmicama Gruzija - Belorusija i Lihtenštajn - Bosna i Hercegovina. Na prvoj bez golova, na drugoj viđeno čak četiri, sva u mreži domaćeg tima. Dvostruki strelci Ibišević i Misimović. Ovaj drugi, kome su ovo bili 22. i 23. pogodak za Bosnu i Hercegovinu, postao je tako najbolji strelac u istoriji ove zemlje.   

19.01 - I Bosna i Hercegovina započela svoje kvalifikacije. Izabranici Safeta Sušića igraju u Lihtenštajnu. 

18.53 - U prvom meču današnjeg programa kvalifikacija za Svetsko prvenstvo Rusija je savladala Severnu Irsku rezultatom 2:0. Solidan debi Fabija Kapela na klupi ruskog nacionalnog tima na jednom zvaničnom meču. 

18.39 - 2:0 za "zbornaju", strelac Širokov 78. minut. 

17.38 - Rusija vodi od 30. minuta golom Fajzulina. 

17.00 - Počeo prvi meč evropskih kvalifikacija za Mundijal u Brazilu. Rusija na svom terenu dočekuje Severnu Irsku. Fabio Kapelo debituje  u zvaničnim mečevima, "zbornaja" bez Andreja Aršavina. 

16.21 - Žoze Murinjo stigao u Zagreb. "Posebni" želi da vidi kako Luka Modrić "funkcioniše" kada nije u dresu Reala. Murinjo je od Igora Štimca tražio da Modrić odigra obe kvalifikacione utakmice kako bi što pre ušao u pravu formu.

15.14 - Hrvatski fudbalski savez prodao samo 1000 ulaznica za meč protiv Makedonije. Najvatreniji među "vatrenima" bojkotuju meč, ulaznice se prodaju po tržnim centrima.

15.00 - Zagrebački aerodrom spreman da dočeka Žozea Murinja, koji želi da posmatra svoju akviziciju Luku Modrića "na delu". Za to vreme, izabranici Igora Štimca "vredno" treniraju.

Sve je spremno za početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Evropske reprezentacije, podeljene u devet grupa, danas počinju borbe za Mundijal.

Reprezentacija Srbije svoj meč igra u subotu u Škotskoj, dok će u kvalifikacionoj grupi A danas snage odmeriti Hrvatska i Makedonija, odnosno Vels i Belgija.

U grupi B, Italija, posle dobrih rezultata na nedavno završenom Prvenstvu Evrope, gostuje najboljoj selekciji Bugarske, dok se derbi meč igra u subotu, kada se sastaju Danska i Češka.

Nemačka, u grupi C, trebalo bi da ima lakši trening protiv Farskih Ostrva, dok će u Kazahstanu gostovati selekcija Republike Irske.

Derbi meč grupe D odigraće Holandija i Turska, dok će u grupi E snage odmeriti Slovenija i Švajcarska. U F grupi, Rusija dočekuje Severnu Irsku, dok će Portugal imati lak posao na gostovanju Luksemburgu.

U grupi G, možda i najslabijoj od svih devet kvalifikacionih grupa, Bosna i Hercegovina gostuje Lihtenštajnu, dok će Grci odigrati svoj meč u Letoniji.

Favorit u grupi H, reprezentacija Engleske, gostuje u Moldaviji, dok će Finci u derbi meču prupe I dočekati Francusku.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво