Potresi u Crvenoj zvezdi

Najavljivali su bolju sezonu od prethodnih, konačno osvajanje titule i rezultate u Evropi koji će zadovoljiti milionsku armiju navijača. Za sada, stvari ne deluju najbolje. Nakon tesnog prolaska u dvomeču sa Naftanom, i igre koja je izazvala gnev i jasne izlive nezadovoljstva publike na tribinama, nešto mora da se promeni. Šta "škripi" u crveno-belom taboru objašnjavao je danas pred Upravnim odborom lično Robert Prosinečki.

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki pojavio se u ponedeljak na vanrednoj sednici Upravnog odbora kluba, prenose Večernje novosti.

Kako piše beogradski dnevnik, uprava crveno-belih zaseda u ponedeljak, a Prosinečki će biti prvi koji će izneti svoje viđenje lošeg početka sezone.

Poznato je koliko je loše Crvena zvezda odigrala svoj prvi meč pred domaćom publikom ove sezone, kada je - i pored rezultata koji je srpski klub odveo u naredno kolo kvalifikacija za Ligu Evrope  -"nagrađena" zvižducima i glasnim negodovanjem sa tribina.

U četvrtak stiže kiparska Omonija, sigurno daleko bolja ekipa od Naftana, a eventualni poraz sigurno bi predstavljao veliko razočarenje, još jedno u nizu kada su Zezdini izleti u Evropi u pitanju prethodnih godina.

Od Prosinečkog će biti zatraženo da ponudi obrazloženja u vezi sa neshvatljivim padovima u igri njegovih igrača, kao i nedopustivo nonšalantnog odnosa pojedinaca prema dresu koji nose.

Odgovornost hrvatskog stručnjaka utoliko je veća jer on, zapravo, obavlja dvojaku funkciju u klubu iz Ljutice Bogdana - pored šefa struke, Prosinečki je, nakon odlaska Ivana Adžića, i nešto najbliže sportskom direktoru što postoji u ovom trenutku u najtrofejnijem srpskom klubu.

Kao tim-menadžer, Prosinečki se najviše pitao u vezi sa pojačanjima - kako pre šest meseci, tako i ovog leta. Naravno, u realizaciji onoga što je zamislio ima i značajno ograničenje u vidu finansija, koje su daleko ov Zvezdinih uvek visokih ambicija.

Ipak, trener crveno-belih se nijednog momenta, barem ne javno, nije požalio na skroman budžet i pedigre i kvalitet igrača koji su dovedeni u prelaznom roku koji još uvek traje.

Prosinečki veruje da ima mlad i jak tim, kome "i nisu potrebni novi igrači". Sve ovo sada treba opravdati, a prva prepreka koju treba preskočiti jeste Omonija. U slučaju neuspeha, jasno je da će neko morati da snosi krivicu. Navijači su već "tražili glavu" predsednika Lukića, i pitanje je koliko bi se najvernijim Zvezdinim navijačima  dopala eventualna promena na klupi.

Ipak, prema saznanjima "Novosti", Prosinečki i dalje ima poverenje uprave, ili bar njenog većeg dela, tako da se status šefa struke zasad ne dovodi u pitanje, niti će biti tema razgovora. Svima je u mislima samo meč sa Omonijom, koji bi u, u pravom smislu te reči, mogao da bude i konačna smernica u kom će pravcu otići naredna sezona crveno-belih. Nakon pet godina bez titule, sramotnih rezultata u Evropi, pitanje je kakav bi efekat novi nezadovoljavajući rezultat imao.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво