Gol na strani rešava mnogo

Ako postignemo gol na strani, rešićemo mnogo toga kada je u pitanju sveukupni pobednik. Naftan je u takmičarskom ritmu, odigrali su već desetak prvenstvenih mečeva i to je njegova prednost. Mi smo tek izašli iz priprema i zato ne treba očekivati da u Vitebsku Crvena zvezda pokaže svoje najbolje lice. To ne znači da ne očekujem pobedu, rekao je Robert Prosinečki, dva dana pred početak sezone za ekipu koju predvodi.

Odgovor na pitanje da li je Robert Prosinečki uspeo da složi sve kockice kada je igra Crvene zvezde u pitanju biće poznat u četvrtak predveče kada bude završen prvi takmičarski meč koji će crveno-beli imati u novoj sezoni, protiv beluruskog Naftana u gostima.

"Dobro smo proučili igru protivnika, gledali smo dosta materijala sa njihovih utakmica, analizirali ih, moj pomoćnik Kljajić ih je i uživo posmatrao, tako da mogu reći da spremni putujemo na meč. Iza sebe imamo mesec dana pripremnog perioda u kojima su moji igrači odlično radili, i mogu vam u njihovo ime reći da su svi fizički spremni i da jedva čekamo da meč počne", rekao je Prosinečki novinarima pred odlazak u Belorusiju.

Uloga favorita jeste na strani beogradske ekipe. Od nje ne beži ni Prosinečki, ali je svestan da beloruska ekipa ima kvalitet i neke prednosti, pre svega u tome što je u takmičarskom ritmu.

Ali, on očekuje dobar rezultat već u prvoj utakmici, za mirniji revanš u Beogradu.

"Ako postignemo gol na strani, rešićemo mnogo toga kada je u pitanju sveukupni pobednik. Naftan je u takmičarskom ritmu, odigrali su već desetak prvenstvenih mečeva i to je njegova prednost. Mi smo tek izašli iz priprema i zato ne treba očekivati da u Vitebsku Crvena zvezda pokaže svoje najbolje lice. Sezona je duga, i sigurno da ćemo i mi kroz kvalifikacije i Evropu podizati formu. To ne znači da ne očekujem pobedu. Verujem da imam odličnu ekipu, koja poseduje veliki kvalitet koji će biti dovoljan da trijumfujemo u četvrtak", rekao je šef stručnog štaba Zvezde.

Ekipa odlazio u Belorusiju u sredu ujutru. Da li će u avionu biti i Luka Milivojević, koji ima problem sa skočnim zglobom?

"Više o tome da li će Luka igrati znaćemo posle današnjeg treninga. Povreda nije ozbiljna, ali ne mogu još ništa sa sigurnošću da kažem. Iskreno se nadam da će biti spreman, jer je dobro radio u Sloveniji i na Zlatiboru, u dobroj je formi i medicinski tim učiniće sve da ga osposobi do početka meča", odgovorio je Prosinečki.

Hrvatski trener se još jednom osvrnuo na protivnika.

"Ne očekujem laku utakmicu, Naftan je dobra ekipa, osvojili su Kup svoje zemlje. Najveća opasnost nam preti iz prekida, jer su protivnički igrači izrazito visoki. Trenutno u prvenstvu ne stoje dobro, i sigurno da su željni dobrog rezultata u kvalifikacijama. Sa druge strane, velika želja da u novu sezonu uđemo pobedom, prisutna je i kod nas. Smatram da smo mi kvalitetniji tim, da imamo mnogo više vrlina od njih i da očekujem da se u Beograd vratimo sa povoljnim rezultatom", istakao je Prosinečki.

Prva utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona biće odigrana u četvrtak od 17 časova u Belorusiji, revanš je 26. jula.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара