Читај ми!

Igrači “beže” iz Srbije

Podatak koji zabrinjava, naš najbolji izvozni "proizvod" su fudbaleri. Srbija je četvrta u Svetu po broju prodatih igrača. Jedini način za opstanak klubova jeste da prodaju svakog igrača koji imalo vredi. Bez obzira na mladost i mogućnost da ovde stekne zrelost i dobije pravu, višestruko veću, vrednost. Stadioni daleko od Evropskih standarda. Sistem mora da se hitno promeni, nasilje mora da se iskoreni, ukoliko želimo dobro našem fudbalu.

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Ivan Ćurković izjavio je da je Srbija na četvrtom mestu u svetu po broju prodatih igrača u strane zemlje, iza fudbalskih velesila kao što su Brazil, Francuska i Argentina.

"Prema poslednjim podacima Svetske fudbalske federacije, Srbija je na visokom četvrtom mestu po broju prodatih fudbalera u inostranstvo. Ispred nas su samo Brazil, Francuska i Argentina i to je naša realnost. Sadašnji stadioni ne donose prihod i moraju da se oslone na prodaju igrača", rekao je Ćurković na međunarodnom sajmu "Ekonomija sporta" u Beogradu.

On je dodao da stadioni Crvene zvezde i Partizana zadovoljavaju minimalne bezbednosne uslove.

"Ukoliko se nešto uskoro ne promeni, nećemo imati gde da organizujemo međunarodne utakmice. Ne postoje adekvatne bezbednosne mere, video nadzor, a većina huligana ne kupuje ulaznice. Kada se na to dodaju pirotehnička sredstva, tuče, skandiranje političkih parola, dobijamo negativnu sliku o fudbalu u Srbiji", kazao je Ćurković.

On je istakao da je fudbal u Srbiji ugrožen, jer su stadioni bez biznis plana koji bi mogao da pokrije održavanje, kao i da bi moderni objekti doneli bolje rezultate i atmosferu na tribinama, porodičnu zabavu i sport bez nasilja.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво