Zatvorena 25. Univerzijada u Beogradu

U Beogradskoj areni su svečanom ceremonijom zatvorene 25. letnje Univerzitetske sportske igre, koje su u glavnom gradu Srbije od 1. do 12. jula okupile 8.200 učesnika iz 145 zemalja.

Univerzijadu, na kojoj je Srbija ostvarila veliki uspeh osvojivši 19 medalja, od kojih pet zlatnih, zvanično je proglasio zatvorenom predsednik Međunarodne organizacije univerzitetskog sporta (FISU) Džordž Kilijan.

Svečanom zatvaranju prisustvovao je Božidar Đelić, Snežana Samardžić Marković, Žarko Obradović i Ivica Dačić.

Džordž Kilijan, zatvarajući 25. letnju Univerzijadu u Beogradu, zahvalio se domaćinima, svim sportistima, volonterima i predstavnicima Vlade Srbije, koji su učestvovali u organizovanju ove sportske manifestacije.

Komesar Evropske unije za edukaciju, omladinu i kulturu Jan Figel kazao je da su učesnici Univerzijade bili svedoci 12 fantastičnih dana u prestonici Srbije.

On je čestitao svim sportistima i organizatorima, uz konstataciju da je Univerzijada opravdala moto FISU-a "Savršenstvo duha i tela". Figel je podsetio da ovo nije samo završetak 25. letnje Univerzijade, već da se ove godine obeležava 60 godina od postojanja FISU i 50 godina od održavanja prvih Univerzitetskih igara, 1959. godine u Torinu.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kazao je da ponosan što je gradonačelnik grada koji je bio sjajan domaćin.

"Beograd je pokazao odgovornost, odlučnost i spremnost da organizuje najveću sportsku manifestaciju posle Olimpijskih igara. Verujem da će Beograd i Univerzijada svima ostati u najlepšoj uspomeni", rekao je Đilas.

On je izrazio nadu da su sportisti stekli nove prijatelje i da će u budućnosti biti najbolji ambasadori Srbije u svojim zemljama, zahvalivši volonterima i Beograđanima koji su 12 dana bili sjajni domaćini.

Ceremonija zatvaranja 25. letnje Univerzijade nastavljena je predstavljanjem sledećeg domaćina, kineskog grada Šenžen.

Naredni organizatori su se zatim predstavili svojom tačkom u kojoj su između ostalog odigrali i otpevali na kineskom "Niška Banja, topla voda".

U programu zatvaranja učestvovao je trubački orkestar, kao i poznati vaterpolista Aleksandar Šapić, koji je pozvao sve učesnike i volontere da se priključe velikoj žurci u "Beogradskoj areni". Prisutnima se obratio i teniser Novak Đoković.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво