Atletika

Subotićeva i Jotanovićeva u polufinalu

Srpska sprinterka Jelena Subotić plasirala se u polufinale trke na 200 metara na 25. letnjoj Univerzijadi u Beogradu, pošto je u kvalifikacijama osvojila 18. mesto. Jelena Jotanović plasirala se u polufinale trke na 100 metara prepone. Ona je u kvalifikacijama osvojila peto mesto.

Subotićeva je na cilj stigla za 24 sekunde i 32 stotinke. Pobednica kvalifikacija Novozelanđanka Monik Vilijams postigla je vreme 23,55.

U kvalifikacijama trke na 200 metara učestvovalo je 39 atletičarki, a druga srpska predstavnica Tatjana Mitić je diskvalifikovana.

Jelena Jotanović plasirala se u polufinale trke na 100 metara prepone. Jotanovićeva je stazu pretrčala za 13 sekundi i 40 stotinki, dok je pobednica kvalifiakcija Turkinja Nevin Janit postigla vreme 13,26.

U kvalfikacijama na 100 prepone takmičila se i Maja Pisić, koja nije uspela da se plasira u polufinale, iako je oborila lični rekord. Ona je postigla rezultat 13,99 i osvojila 19. mesto u konkurenciji 25 takmičarki.

Savić u drugom krugu kvalifikacija

Srpski reprezentativac Miloš Savić plasirao se u drugi krug kvalifikacija trke na 200 metara, pošto je u prvoj fazi takmičenja postigao ukupno 23. vreme u konkurenciji 66 atletičara.

Savić je u kvalifikacijama sa rezultatom 21 sekund i 49 stotinki, oborio lični rekord i plasirao se među 32 najuspešnijih u toj disciplini.

Drugi sprski predstavnik na 200 metara Miloš Simović je bio 51. sa vremenom 22,44.

Pobednik kvalifikacija Egipćanin Amr Seud Ibrahim na cilj je stigao za 20,79 sekundi.

Ivana Petrović poslednja u kvalifikacijama

Srpska reprezentativka u atletici Ivana Petrović zauzela je  u kvalifkacijama u disciplini troskok na 25. letnjoj Univerzijadi u Beogradu, poslednje 20. mesto, pošto je preskočila samo 11,67 metara.

Pobednica kvalifikacija Kubanka Harijana Iglesijas Martines postigla je rezultat 14,24 metara.

Savanović 18. na 20 kilometara

Srpski altetičar Vladimir Savanović osvojio je 18. mesto u hodanju na 20 kilometara, na 25. letnjoj Univerzijadi u Beogradu, pošto je na cilj stigao za jedan čas, 27 minuta i 53 sekunde.

U borbu za medalje ušla su 22. takmičara, a zlatno odličje osvojio je Rus Sergej Bakuljun, koji je postigao vreme 1:20:52. Bakuljin je za jedan minut i devet sekundi popravio rekord Igara.

Srebrna medalja pripala je njegovom zemljaku Andreju Ruzavinu, koji je na cilj stigao za 1:21:08, dok je bronzano odličje, sa vremenom 1:21:35, osvojio Brazilac Moasir Cimerman.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара