Igrao sa Teodosićem, sada napisao roman iz svlačionice

Nekadašnji mladi košarkaški reprezentativac Srbije Branko Jereminov, iz generacije Teodosića, Raduljice, Štimca, Tepića, osvajača titule omladinskog prvaka Evrope 2005, u domaću košarkašku javnost vratio se – napisanom knjigom. Ono što je još interesantnije, knjiga koju je nedavno objavio nije klasična sportska biografija, već roman i nosi naziv "Kraj prvog poluvremena". O tome je govorio za novu epizodu magazina "Produžetak"

Kako je do svega došlo, pitali smo pomoću modernih tehnologija, a on nam je iz lepe Albufeire na moru poručio:

"Znate kako, košarkaši u inostranstvu imaju dosta slobodnog vremena. Vrlo brzo vam dosade i dojade svi kafići, video-igrice i ostale gluposti. Tako da, eto, malo je to razlog početka mog pisanja, a malo i to što sam u tom trenutku opet imao neku želju i potrebu da saopštim i kažem neke stvari devojci sa kojom sam se dugo zabavljao", otkriva Jereminov u razgovoru za Produžetak.

Radnja romana odvija se u svlačionici, u pauzi između dva poluvremena utakmice, dok se glavni junak Džošua priseća svog života, posebno onog perioda dok je bio u ljubavnoj vezi sa lepom čirlidersicom Ejmi.

"Naslov 'Kraj prvog poluvremena' na prvi pogled asocira na to da je knjiga košarkaška, sportska. Međutim, ona to nije u preovlađujućoj meri. Ona je više vrsta romana i životna priča nego što je priča sa košarkaškog terena. Međutim, svakako da ima delova koji su povezani sa mojim klupskim i reprezentativnim događajima. A ono što ja smatram da će biti zanimljivo čitaocima su neke dve anegdote koje su vezane za naše proslavljene i vrhunske košarkaše, Miloša Teodosića i Vladimira Štimca."

Za kraj Branko otkriva: "Život glavnog lika Džošue je poprilično moj život..."

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво