Lale Lučić: Partizan mora da nađe svog Čovića!

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana i u ovoj sezoni se suočavaju sa problemima. Zajednički sadržalac tih problema je novac, ali je priroda tih problema u dva tabora drugačija. Čovek koji je sa velikim uspehom radio i u jednom i u drugom klubu, legendarni trener Vladislav Lale Lučić, za novo izdanje magazina "Produžetak" izneo je svoje viđenje aktuelnog trenutka dva ovdašnja velikana.

"Mnogo su teška vremena. Mislim da je Zvezda na pravom putu, uz sigurno još problema. Privatizacija ne može ništa da donese. Možemo da nabrojimo nekoliko igrača koji su možda u jednom momentu doneli neki novac. Eto, Peđa Stojaković je bio prva fantastična prodaja Crvene zvezde Paoku. To je bila fantastična para i sa tim parama je klub mogao da živi maltene dve godine! A sada od prodaje jednog igrača u toj sumi ne može da se živi jedan mesec. Eto, to su razlike", poručuje Lučić i dodaje:

"Hoću da kažem da je staviti klub na dobre, zdrave noge veoma teško, a kad se stavi, vi morate da imate stalni izvor prihoda koji će dolaziti. Nebojša (Čović, prim. aut.) je ovde napravio genijalan potez. On je uspeo od one Zvezde i 14,5 miliona duga da reši problem, i da je Zvezda danas respektabilan tim u Evropi, respektabilan na svim ovim prostorima, tri puta zaredom su bili prvaci. A da li Partizan ima takvog čoveka, sa takvim idejama? Jer taj čovek ipak treba da reši taj problem", smatra Lale.

Lučić je jedini stručnjak u istoriji koji je trenirao i muški i ženski tim oba kluba, a kratko je obavljao i predsedničku funkciju u veoma teškom trenutku za Zvezdu.

"Mi smo pronašli da je Zvezda dugovala 14,5 miliona i probali smo sa veoma kvalitetnim ljudima da rešimo problem. Međutim, imali smo stalno neki zid."

Kako kaže, u ovo surovo vreme biti na čelu košarkaškog kluba je veoma težak posao.

"Voditi jedan klub je težak posao i to sam ja osetio. Onog trenutka kada uđete u kancelariju i okrenete telefon, to je već jedan trošak. Upalite svetlo drugi trošak. Pustite grejanje treći trošak. A to je svakog dana! Onda imate tim kome ako ne date jednu platu, pa ne date drugu platu, pa ne date tri, onda je to strašno mnogo. Jedna plata i može, ali tri plate je strašno teško. Gde su sada ugovori toliki i toliki, u to sada ne ulazim. Ali svako kašnjenje je veća glavobolja", kaže Lučić i nastavlja:

"Jedan dobar drug mi je rekao: 'Sad kad si predsednik, moraš imati sako sa manjim rukavima'. Ja rekao: Zašto? 'Pa svi će te vući za rukav, za pare.' Od stanodavaca, od čirlidersica, od muzike i ozvučenja, zapisničkog stola... Mislim, to su strašni troškovi."

Iako se to verovatno neće dopasti navijačima Partizana, Lučić smatra da je jedini spas za Partizan da pronađe nekog predsednika poput Nebojše Čovića.

"Partizan mora da nađe drugog Nebojšu Čovića! Da nađe jednog čoveka koji će sve to osmisliti. Verujem da su ovi ljudi oko Nebojše jako dobri izvršioci, ali njegovih ideja", zaključio je Vladislav Lale Lučić.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво