Читај ми!

Duda objavio spisak – bez Teodosića!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković objavio je spisak igrača za Evropsko prvenstvo u Sloveniji. Na spisku nema povređenog Miloša Teodosića, kao ni Vladimra Lučića. Ivković obećava jedino modernu košarku.

Nakon mnogo problema prilikom formiranja tima (povrede i neodazivanje igrača), selektor reprezentacije Srbije Dušan Ivković odabrao je 12 igrača koju će braniti boje naše zemlje na EP u Sloveniji.

Ivković će u Sloveniju povesti sledeće igrače: Nenad Krstić, Nemanja Krstić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Stefan Marković, Danilo Anđušić, Raško Katić, Vladimir Štimac, Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Đorđe Gagić i Nikola Kalinić.

Kako se i očekivalo, selektor je konfernciju otvorio pričom od Teodosiću.

"Do poslednjeg dana čekali smo mogućnost da se Teodosić i Lučić priključe timu, ali lekarski tim je rekao drugačije."

"Razgovarao sam sa Milošem i želim da bude uz tim, a verujem da će se u drugoj fazi šampionata priključiti ekipi. Žao mi je što neće biti od početka sa nama", rekao je Ivković na konferenciju za medije u Pioniru.

Teodosić nije uspeo u potpunosti da se oporavi od povrede lista, koju je zaradio krajem maja, dok Lučić ima problema sa leđima. 

"Na kraju smo osme nedelje i mogu da kažem da su stručni stab i igrači radili u sjajnoj atmosferi. Imamo najmlađi tim i najviše debitanata, ali optimista sam i mislim da ćemo igrati modernu košarku", dodao je Ivković.

Srbija će se na EP takmičiti u Grupi B, u Jesenicama, sa Litvanijom, Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom, Letonijom i Crnom Gorom. 

"Naša grupa je sigurno najujednačenija, sa litavnskim timom koji se izdvaja i pretenduje na zlato. Imaju sjajnu centarsku liniju, kao što su braća Lavrinovič, Valančijunas, Kleiza, ali mislim da im bekovska linija nije u renomeu tamošnje košarke", rekao je Ivković.

Kapiten "orlova" Nenad Krstić nije želeo da bilo šta obećava pred put u Sloveniju. 

"Kao igrač ne volim puno da pričam pred EP. Imali smo pozitivan skor i dobre protivnike u pripremnom periodu i mislim da su svi igrači iskoristili šansu. Ne mogu ništa da obećam, ali znam da ćemo pružiti sve od sebe", poručio je Krstić. 

Potpredsednik našeg Saveza Dejan Bodiroga pohvalio je reprezentativce za igru koju su pokazali u pripremnom periodu, kada su na 12 utakmica zabeležila devet pobeda. 

"Odradili smo dobro pripemni period i maksimalno angažovano čekamo Evropsko prvenstvo. Momci zaslužuju pohvale za igre u prijateljskim utakmicama. Imaju podršku svih nas, fokusrani smo da odigramo maksimalno i postignemo uspeh", rekao je Bodiroga. 

Srbija će prvi meč na EP u Sloveniji odigrati u sredu, 4. septembra, od 21 sat protiv selekcije Litvanije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво