Podrška Vlada Divca

XII Memorijalni turnir RTS-a u malom fudbalu “Igrajmo za 16” koji se održava u znak sećanja na 16 poginulih radnika naše kuće u bombardovanju 1999, ove godine ima posebnu pažnju u javnosti na koje organizatori, RTS uz pokroviteljstvo Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Beograda imaju razloga da budu ponosni.

Posle učešća Ivice Kralja, Predraga Peruničića i drugih sportskih šampiona naše zemlje u kvalifikacijama, podršku turniru daje i Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i Fondacije "Ana i Vlade Divac" koji će prisustvovati finalu koje se održava 16. aprila u SC "Voždovac" na Banjici. Poseban kuriozitet je i dolazak ekipe naših kolega iz RTV Slovenija koja u nameri da oda počast kolegama dolazi u Beograd na sam dan finala i igraće revijalnu utakmicu sa ekipom RTS-a.

U znak sećanja na 16 poginulih radnika Radio-televizije Srbije u bombardovanju zgrade RTS-a 1999, naša kuća već dvanaestu godinu organizuje Memorijalni turnir u malom fudbalu pod nazivom „Igrajmo za 16". Ove godine rekordnih 35 ekipa po pozivu učestvovalo je na turniru, a Sportska redakcija RTS-a direktno će prenositi finalnu utakmicu i zanimljiv revijalni program uoči susreta najboljih timova na Drugom programu RTS-a od 17.15, u subotu 16. aprila.

U petak 15. aprila u Centru za sport i kulturu "Šumice" igraju ekipe iz dijaspore: Štutgarta, Dodrehta, Temišvara i Beča zajedno sa ekipom RTV Republika Srpska iz Banja Luke.

U Sportskom centru „Voždovac" na Banjici održava se finale Memorijalnog turnira RTS-a, u subotu 16. aprila. Takmičenja ekipa po pozivu traju tokom celog dana, a gledaoci Drugog programa RTS-a uživaće u direktnom prenosu finalne utakmice, za prestižni veliki trofej Memorijala. Prva polufinalna utakmica počinje u 14 časova, za treće mesto se igra u 15.55, dok je finale predviđeno u 18 časova.

Neposredno uoči finalne utakmice gledaoci će imati priliku da uživaju u revijalnoj utakmici ekipe naše najgledanije serije Selo gori, a baba se češlja na čelu sa Radošem Bajićem i ekipe Estrada koju predvodi Dragan Kojić Keba.

Publiku u SC "Voždovac" na Banjici i onu kraj malih ekrana pesmom će uveseliti i hor „Kolibri" RTS-a, ali i igra mladih fudbalera do 12 godina. U isto vreme, u SC "Voždovac" na Banjici, mladi rukometaši igraće rukomet za 16 radnika RTS-a.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 09. nov 2011, 23:13)
anonymous [neregistrovani]

akcija

Akcija za svaku pohvalu.Da se ne zaborave ti ljudi.