Dijaspora igra za 16

"Igrajmo za 16", memorijalni turnir RTS-a ove godine okuplja 35 timova, među kojima je čak pet klubova iz dijaspore, koji su se u takmičarskom delu turnira našli posle poziva organizatora.

Memorijalni turnir RTS-a u malom fudbalu održava se 12. put, u znak sećanja na kolege stradale u NATO bombardovanju. Finale turnira biće održano u Beogradu, 16. aprila.

Od ove godine, u organizaciji kao pokrovitelj učestvuje Ministarstvo omladine i sporta, a tehničku podršku daje Sportski savez Beograda. U turniru učestvuje 35 ekipa iz Srbije, Republike Srpske, Holandije, Nemačke, Austrije i Rumunije.

Srđan Praljak iz Organizacionog odbora turnira, u emisiji Srbija na vezi, navodi koje ekipe ove godine stižu iz dijaspore: Ravna Gora iz Dodrehta (Holandija), SD Srbija 08 iz Beča (Austrija), Srpski fudbalski klub iz Temišvara (Rumunija), ekipa RTV RS iz Banjaluke, OFK Beograd iz Štutgarta (Nemačka), koji ove godine slavi 40 godina postojanja.

Prošle godine, turnir "Igrajmo za 16" osvojila je ekipa RTS Obezbeđenje.

Srbija 08 iz Beča

Sportsko društvo Srbija 08 u Beču osnovano je sredinom 2008. godine, sa ciljem da putem sportskih aktivnosti doprinosi promeni imidža Srba i Srbije u Austriji, kao i da mladim Srbima pruži mogućnost da se druže, neguju maternji jezik i kulturu.

Već u prvoj godini, Srbija 08 ostvarila je jedan od ciljeva, a to je ulazak u viši rang osvajanjem titule vicešampiona. Posle ujedinjenja sa klubom Ajaks, klubom koji ima 90-godišnju tradiciju, Srbija 08 se nalazi u 5. austrijskoj ligi Ober liga A, gde se i danas takmiči. Pored prvog tima, veliki uspeh su realizovane inicijative Škole fudbala.

Škola je otvorena da bi okupljala srpsku decu, a najveći uspeh je ogroman odziv dece. Trenutno se mladi talenti takmiče u tri kategorije u redovnom austrijskom prvenstvu C2 lige Bečkog fudbalskog saveza.

OFK Beograd u Štutgartu

OFK Beograd u Štutgartu nastao je 22. jula 1971, na inicijativu tadašnjeg predsednika Srpskog kulturnog centra Slobodana Markovića.

Od osnivanja do danas, OFK Beograd je beležio uspehe. Bio je u više navrata prvak Druge i Prve JU lige, a 1985. prvak i Super JU lige.

OFK Beograd je zajedno sa ostalim našim klubovima svrstan u najniži nemački rang - Krajs ligu - C ligu. Prelaze u viši rang, Becirks ligu, gde se i danas uspešno takmiče. Oformili su i drugi tim OFK Beograda koji se takmiči u Krajs ligi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво