Konferencija za novinare i javni žreb

Igramo za 16 u Posko Areni

U prisustvu porodica poginulih radnika RTS, kapitena ekipa, predstavnika pokrovitelja, sponzora i prijatelja Memorijalnog turnira „Igrajmo za 16“ danas u holu RTS održana je konferencija za novinare i javni žreb za raspored ekipa.

Posle odavanja počasti poginulim kolegama naše kuće minutom ćutanja, prisutnima su se obratili Zvonimir Jočić, predsednik Organizacionog odbora „Igrajmo za 16", Nebojša Ilić, predsednik Sportskog saveza Beograda, Miroslav Medić, u ime porodica poginulih i Veselin Grozdanić, član Organizacionog odbora „Igrajmo za 16".

"Ponosni smo na ovogodišnji turnir koji je okupio rekodnih 36 ekipa iz zemlje i dijaspore" istakao je Zvonimir Jočić, predsednik Organizacionog odbora „Igrajmo za 16", "Turnir je već, podsećam, počeo, kvalifikacionim utakmicama za ekipe RTS, a nastavljamo predstojećeg vikenda, takođe u balonu „Posko Arena".

Saradnja sa Sportskim savezom Beograda je , po oceni svih članova Organizacionog odbora Memorijala, više nego kooperativna. Tehnički organizator se potrudio da Memorijalni turnir preraste u takmičenje koje pored fudbala ima i rukometne utakmice za mlade kategorije,uspostavljena je i zajednička saradnja sa Udruženjem reprezentativaca Srbije i druge broje zajedničke aktivnosti.

"Nadamo se da doprinosimo ovom događaju u znak sećanja na 16 heroja Radio-televizije Srbije" istakao je Nebojša Ilić, predsednik Sportskog saveza Beograda. "Ovo je tek početak saradnje, koja će verujem u narednom vremenu okupiti još veći broj sportova u zajedničkoj organizaciji".

Miroslav Medić, brat poginulog Siniše zahvalio se organizatorima turnira u ime porodica poginulih i napomenuo: "Sport zaista spaja i inspiriše i ovo je jedan od jedinstvenih načina da održimo uspomenu na sve one koji su ostavili sve živote u ovoj kući", rekao je Medić.

XII Memorijalni turnir Radio-televizije Srbije u malom fudbalu „Igrajmo za 16" je memorijalnog, pozivnog i međunarodnog karaktera. Pokrovitelj turnira je Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije. Tehnički organizator je Sportski savez Beograda. Memorijal 2011. je zvanično počeo 30. marta, žrebom za ekipe iz RTS i kvalifikacionim utakmicama za ekipe RTS u balonu „Posko Arena".

Učestvuje ukupno 36 ekipa, odnosno devet (9) ekipa po pozivu, sedam (7) iz medija, pet (5)iz dijaspore, prošlogodišnji pobednik ekipa „Obezbeđenje RTS" i dve (2) provoplasirane ekipe iz kvalifikacionog dela takmičenja za ekipe RTS od ukupno 14 ekipaRTS koliko ih je igralo 2. i 3. aprila. Najuspešnija ekipa u dosadašnjem takmičenju je ekipa „Veterani RTS" u sastavu: Nebojša Terzić, Saša Bilbija, Zoran Bajčetić, Aleksandar Talić, Zoran Ilić, Nedeljko Perlić, nebojša Stamenković (golman), Milan Guteša, nebojša Stanković, Dragan Stanković, Milan Vukotić, Duško Radić i Zoran Jurošević-kapiten koja je pobedila ekipu DVD Vračar. Obe nastavljaju dalje takmičenje.

Turnir za ekipe po pozivu i ekipe iz medija se igra za vikend 9. i 10. aprila u balonu „Posko Arena", Bulevar Vojvode Mišića 24, početak u 9 časova. Turnir za ekipe iz dijaspore i ekipe RTS-a se igra u petak 15. aprila u Centru za kulturu i sport „Šumice", Ustanička 125/1.

FINALE XII Memorijala RTS održava se u Sportskom centru „Voždovac" na Banjici, Crnotravska 4.

U javnom žrebu učestvovalo je ukupno 24 ekipe. Pogledajte raspored takmičenja i satnicu odigravanja utakmica 12. Memorijalnog turnira RTS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара