RTS-u trofej i priznanja u Holandiji

U okviru uvertire za memorijalni turnir "Igrajmo za 16", ekipa RTS-a bila je počasni gost turnira "Ravna gora", koji organizuje istoimeni tim iz Holandije. Pored značajnog povoda, stečenog iskustva i lepih utisaka, ekipa naše kuće vratila se sa peharom i individualnim priznanjima.

Ekspedicija Radio-televizije Srbije krenula je put Ajndhovena 6. decembra kako bi učestvovala na humanitarnom godišnjem turniru koji organizuju srpski državljani u Holandiji.

Sastav sačinjen od: Miroslava Medića, Duška Radića, Marka Petkovića, Nikole Bukumirovića, Srđana Živića, Nemanje Adžemovića, Nedeljka Perlića, Medana Dušana, Ivana Rankovića i Aleksandra Petrovića odseo je u hotelu Šangaj u Delftu, između Roterdama i Haga.

Po dolasku usledila je poseta glavnog grada Holandije, obilazak znamenitosti ove prestonice, uključujući i velelepnu "Johan Krojf Arenu", gde su imali prilike da gledaju Dušana Tadića i njegove saigrače iz Ajaksa u meču sa Viljemom Drugim.

Narednog dana, ekipa se uputila ka oblasti Mijnšerenland nadomak Roterdama, gde se održavao godišnji turnir.

U renomiranoj dvorani viđena je sjajna, što druželjubiva, što sportska atmosfera. Domaćini su se postarali da organizacija, a učesnici da fudbal bude na visokom nivou.

Turnir je pored našeg predstavnika, okupio još sedam ekipa, sačinjenih od uglavnom srpskih državljana u Holandiji, ali bilo je timova iz Belgije i Nemačke.

Ekipe Ravna gora, Vlisingen, Romanija Vlašić, Morava, Jabučanac, Kozara, BMB i RTS bile su podeljene u dve grupe.

Ekipe Vlisingena i RTS-a su kao prvoplasirane iz grupa prošle u polufinale, gde su za protivnike imali Kozaru, odnosno Ravnu goru.

Oba polufinala obeležila su pobede nakon preokreta i velike borbe.

Posebno zanimljivo bilo je između domaćina turnira i našeg tima. Ekipa RTS-a bila je u zaostatku od dva gola, ali je uspela da konsoliduje redove, postigne tri pogotka i nekako sačuva svoj gol, za pobedu od 3:2.

Borba i neizvesnost viđeni su i u finalu protiv ekipe Kozare, ali je RTS uspeo da postigne jedan, a potom i drugi gol, da bi do kraja meča očuvao prednost i slavio.

Prezentacija dodele pehara, individualnih priznanja i potom proslava turnira održana je u sali u sklopu kompleksa kluba HVD. Manifestaciju je svojim glasom i vrhunskim izvođenjem uveličala Žaklina Kovinić iz Paraćina. Maestralna pevačica nastupom je oduševila kako domaćine iz Holandije, tako i učesnike iz Srbije.

RTS je pored osvojenog trofeja, poneo i nagrade za najboljeg igrača i strelca. Najbolji igrač turnira bio je Dušan Medan, dok je najviše golova postigao Nikola Bukumirović.

Ekipa RTS-a veoma je zahvalna za poziv koji je dobila od ekipe Ravna gora za učešće, ali i na samoj organizaciji turnira i svega oko njega.

Druženje u Holandiji bila je jedna vrsta uvertire za memorijalni turnir "Igrajmo za 16" koji naša kuća održava već 20 godina. Radio-televizija Srbije kao i svake godine poziva i jedva čeka da se oduži našim sunarodnicima širom sveta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво