Spektakularan trijumf Sportske

Spektakularnim trijumfom Sportske nad ekipom po pozivu DVD Vračara 16:14 završen je Peti turnir u absketu „tri na tri" na ovogodišnjem Memorijalu RTS u zavodu za sport i medicinu sprota.

Velika borba se vodila u obe polufinale utakmice u prisustvu brojne publike.

U prvom polufinalu tim DVD Vračara je nametnuo čvrstu igru od početka, pa momci iz "Cirkus u najavi" ekipe nisu mogli da održe ravnotežu i na kraju gube sa 16:9 .

U drugoj polufinalnoj utakmici, derbiju dana, vodila se još veća borba. Tim Klenova je krenuo odlično i kontrolisali su utakmicu sve do 10 minuta pred kraj, najviše se u isticao odlični Milan Vrbic, sa velikom željom i motivom da njegov tim ponese ka finalu i osvoji još jednu titulu u petogodišnjoj istoriji turnira.

Tim Sportske je ubrzo uhvatio priključak i uz dalekometne šuteve rešio utakmicu u svoju korist sa 16:9.

Emotivno ispražnjen, najbolji košarkaš Klenova Milan Vrbic odlazi u publiku i nastavlja da pruža podršku svom timu u borbi za treće mesto. Klenovi na kraju osvajaju za njih utešno treće mesto.

Izvesnija utakmica je ipak odigrana u finalu, tim "Sportska" željan trofeja ulazi u furioznom tempu i pravi razliku do devetog minuta utakmice, ekipa DVD Vračara, iako je ostala u polufinalnom meču bez jednog igrača zbog povrede, ne predaje se i sustiže Sportsku, tako da je u 14. minutu semafor pokazivao nerešen rezultat.

U tim trenucima meča, odgovornost je preuzeo  Miloš Jašović, koji je u poslednjim sekundama napada, pogodio šut za dva poena i doneo Sportskoj trofej. 

Treba istaći u pobedničkoj ekipi i dobar učinak u odbrani Nenada Đurovića i Dragana Vučelića koji je u dobrom tajmingu pravio izmene. Verovatno najzaslužniji za ovaj uspeh Sportske redakcije bio je mladi i talentovani Milan Stanković, čiji su potezi oduševljavali publiku, među kojima je bio i proslavljeni košarkaš Goran Grbović, koji je imao reči hvale za mladog Stankovića.

Brojni gosti su prisustvovali finalnom danu i podržali Memorijal RTS u basketu koji je organizovao Milorad Medić iz RTS-a.

Goran Grbović uručio je glavni pehar, dok je novinar Slobodan Šarenac uručio Trofej "ferplej" priznanje Vladi Slijepčeviću (tim Popisna komisija) a Vlade Radičević, urednik Sportske redakcije Radio Beograd i jedan od osnivača turnira pehar za drugo mesto.

Rezultate svih mečeva možete pogledati ovde. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво