Prvi derbi veterana Partizana i Crvene zvezde na Memorijalu

Nakon šestog vikenda i 96 odigranih utakmica poznati su finalisti šest grupa (PRIJATELjI, PARTNERI, ČUVARI SRBIJE, RTS, VETERANI I MEDIJI). Ove utakmice odigraće se narednog vikenda u subotu 30. marta u POSKO ARENI kod Careve ćuprije, osim finala grupe RTS koja je zakazana za nedelju 31. marta u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije. Istog dana, samo u Posko areni, prvi put na ovogodišnjem turniru pojaviće se i osam ekipa iz grupe ŽENE.

Ovog vikenda su prvo igrale ekipe iz grupe ČUVARI SRBIJE. Ekipe COPO i IPA Beograd su odigrale uzbudljivu i neizvesnu utakmicu koja je rešena tek nakon penala, gde je spretnija bila ekipa Centra za osnovnu policijsku obuku. U drugom baražu kadeti Vojne akademije su sigurnom igrom savladali ekipu BIE. U polufinalnim duelima Vatrogasci su golom Veličkovića u 24 minutu utakmice uspeli da savladaju sa 1-0 novajlije na turniru - COPO. U drugom polufinalu Kadeti su ipak boljom igrom zasluženo savladali Komunalnu policiju sa 3-1. Za naredni vikend zakazano je finale između VATROGASNE BRIGADE i KADETA VOJNE AKADEMIJE.

Nakon ove grupe na teren su izašle ekipe iz grupe MEDIJI. U duelu dve studentske ekipe bolja je bila ekipa FAM Univerziteta koja je sa 3-0 savladala ekipu Šumarskog fakulteta i tako se plasirala u polufinale. Tamo ih je čekala ekipa Radio televizije Vojvodine. Nakon vođstva studenata golom izvrsnog Bojića, RT Vojvodine je nekako uspela da izjednači u 25 minutu preko Popovića. Posle regularnih 1-1 i izvođenja penala, izvrsni golman RT Vojvodine, Ljubiša Marković odveo je svoju ekipu u finale. U drugom polufinalu, prošlogodišnji pobednik ove grupe, ekipa Srpskog telegrafa, nije uspela da odoli odličnoj ekipi Arene sporta koja je pobedila sa 3-1. Dakle, u finalu nas očekuje duel starih poznanika: RT Vojvodine i Arene sporta, odnosno, dva velika stratega - Budimira Markovića i Ivana Radulovića.

U dvorani Šumice, koja je ugostila ekipe iz grupe Veterani, prvi put na megdan su izašli veterani fudbalskih klubova Partizana i Crvene zvezde. U pravim majstorijama igrača obe ekipe viđeno je sedam golova, mnogo šansi i što je najvažnije izuzetna fer igra obe ekipe. Počelo je brzim vođstvom Partizana od 2-0, golovima Ristića i Smiljanića, da bi Crvena zvezda vrlo brzo uzvratila golovima Đakovića i Markovića. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 2-2. U drugom poluvremenu nakon obostranih šansi u 19 minutu Partizan dolazi do vođstva golom Radojičića. U 23 minutu Vučićević povećava prednost na 4-2, da bi konačan rezultat postigao Lazić golom u 26 minutu.

Nakon ove utakmice, Veterani Vatrogasne brigade i ekipa 250. Raketne brigade odigrale su neizvesnu utakmicu do samog kraja. Svi golovi su viđeni u prvom poluvremenu, a Vatrogasci su svoje vođstvo od 2-1 uspeli da sačuvaju do kraja utakmice. U utakmici polufinala UVFK Beograda i Veterana Vatrogasne brigade viđena je tvrda i oštra utakmica bez golova u kojoj su se najviše istakli golmani. Nakon izvođenja penala uspešnija je bila ekipa UVFK Beograda koja će svoj megdan u finalu ove grupe podeliti sa Veteranima FK Partizana.

U grupi PARTNERI ekipa Intelektualca je ubedljivo savladala povratnika na turnir i bivšeg šampiona, ekipu Starog Difa. U drugom baražu Posko arena je posle 1-1 iz prvog poluvremena, prosto pregazila ekipu Ade sa 8-2 i podsetila na svoje šampionske dane. Nakon baraža odmah su izašle ekipe Tref sporta i Intelektualca. U izuzetno tvrdoj utakmici Intelektualac je tek nakon izvođenja penala savladao ekipu Tref sporta i plasirao se u finale gde će čekati ekipu Posko arene koja je nakon preokreta savladala ekipu Sofe.

Grupa PRIJATELjI: Već na prvoj utakmici baraža viđena je izvrsna utakmica između aktuelnog šampiona memorijala, ekipe Vodovoda, i dvostrukog pobednika ove grupe, ekipe Aerodroma Nikole Tesle. Posle regularnih 2-2, tek nakon izvođenja penala Vodovod se plasirao u polufinale. U drugom baražu, Zavod za sport je sigurnom igrom savladao povratnika na memorijal, ekipu JP Ade Ciganlije. U polufinalnim mečevima, Vodovod je u 8 minutu golom Branislava Stankovića poveo protiv Akademca i tu prednost uspeo da sačuva do kraja utakmice. Najprijatnije iznenađenje turnira, ekipa Pro tenta, nastavila je sa odličnim partijama. Ovog puta su savladali sa 2-0 Zavod za sport, a u finalu iz čeka aktuelni šampion, JKP Beogradski vodovod i kanalizacija, kojeg su već savladali na početku turnira sa 3-1.

Rezultati po grupama:

Grupa ČUVARI SRBIJE

Grupa MEDIJI

Grupa PARTNERI

Grupa PRIJATELjI

Grupa VETERANI

Grupa RTS

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво