Prvi polufinalisti Memorijala 2019.

Posle petog vikenda Memorijalnog turnira „Igrajmo za šesnaest“ poznati su prvi učesnici polufinala.

Nakon uzbudljivih utakmica u grupi ČUVARI SRBIJE direktan plasman u polufinale ostvarile su ekipe Komunalne policije i Vatrogasne brigade posle neizveznih utakmica protiv ekipa COPO i Kadeta vojne akademije. COPO će svoj prolaz u polufinale tražiti protiv ekipe IPA BEOGRAD, a Kadeti vojne akademije protiv ekipe BIA. Turnir završavaju ekipe PS Palilule i PU Rakovice.

Na terenu Posko arene igrale su I ekipe iz grupe Mediji. Prošlogodišnji pobednik ove grupe, ekipa Srpskog telegrafa, nastavila je sa odličnim partijama. Ovog puta, posle rovovske borbe protiv ekipe Šumarskog fakulteta, tek nakon izvođenja penala, obezbedila je sebi direktan plasman u polufinale. RT Vojvodine je bez borbe savladala ekipu Arene sporta, koja će čekati u polufinalu boljeg iz susreta Šumarski fakultet - FAM Univerzitet. Druga utamica baraža za polufinale je između ekipa Blica i Arene sporta. Turnir završavaju ekipe Tanjuga i RTV BN.

U nedelju se igralo u tri hale. U isto vreme svoje utakmice su igrale ekipe iz grupe Veterani (Šumice), grupe RTS (Zavod za sport i medicinu sports RS) i grupe Prijatelji i Partneri (Posko arena). Nakon odigranog trećeg kola u grupi RTS direktan plasman u polufinale su obezbedile ekipe "Tehnike i produkcije" i "Obezbeđenja RTS-a". Najinteresantnija utakmica odigrana je između EKG Elektrovoda i Reportažnih kola. Viđeno je čak 7 golova i veliki preokret ekipe Reportažnih kola. Velika borba viđena je i između Muzičke produkcije i prošlogodišnjeg finaliste grupe RTS, ekipe Rasvete i Mede. Zahvaljujući golu Siniše Tanaskovića u 18 minutu susreta Rasveta i Meda odlazi u baraž gde ih čekaju trostruki pobednici turnira, uvek nezgodni, Veterani RTS-a. U drugom baražu igraće Reportažna kola protiv Povratka otpisanih. Posle pete nedelje takmičenja ekipe koje završavaju svoje učešće na turniru su: EKG elektrovod i Muzička produkcija.

U grupi Veterana prava uzbuđenja. Prošlogodišnji pobednici ove grupe, ekipa UVFK Beograda sigurnom igrom i dosta ubedljivo je savladala ekipu Veterana FK Partizan i tako sebi obezbedili direktan plasman u polufinale. "Podmlađena ekipa" Kurjaci sa ušća je tek nakon preokreta savladala ekipu Veterana Vatrogasne brigade sa 3-1, koja je nakon utakmice uputila protest zbog sastava ekipe "Kurjaka". "Raketaši" su savladali sa 2-0 ekipu veterana Pola pola, a između Ministarstva finansija i Veterana FK Crvene zvezde viđena je prava drama u završnici. Nakon vođstva od 1-0 Ministarstva finansija i propuštenih brojnih prilika usledili su bespotrebni prekršaji nad igračima Crvene zvezde. Tako je u 30 minutu, nakon šestog faula i izvođenja kaznenog udarca Vasiljević doneo izjednačenje. Nakon penala Veterani Crvene zvezde izborili su pravo da se kroz baraž plasiraju u polufinale gde ih čekaju Veterani FK Partizana. Nakon dve nedelje svoje učešće završavaju ekipe FK Pola pola i Ministarstvo finansija.

U grupi PARTNERI svoje odlične utakmice nastavila je ekipa Tref sporta koja je sigurnom igrom savladala ekipu Ade i plasirale se u polufinale zajedno sa ekipom SOFE. Svoje šanse za prolaz u polufinale tražiće i ekipe Starog Difa protiv Intelektualca i Ade protiv Posko arene. G4S i Profi tim plus završavaju svoje učešće.

U po mišljenju mnogih najtežoj grupi, ekipa Ade Ciganlije dosta sigurno je savladala ekipu KBC DR Dragiša Mišović, dok je Aerodrom Nikola Tesla, nakon odlične partije kapitena Milana Grahovca, nekako preživeo Agenciju za borbu protiv korupcije. Posle uvodnih utakmica viđene su dva sjajna meča. Novajlija na turniru uspeo je da savlada prošlogodišnjeg pobednika memorijala, ekipu Beogradskog vodovoda i kanalizacije, sa 3-1 i tako istakao ozbiljnu kandidaturu za plasman u finale. Višegodišnji učesnik i pobednik našeg turnira, VMA Akademac, je u izuzetno teškoj utamici savladao neugodnu ekipu Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije sa 1-0. Pro tent i VMA Akademac čekaju svoje protivnike u polufinalu, dok će se Beogradski VIK protiv Aerodroma Nikola Tesla i Zavod za sport protiv Ade Ciganlije boriti za preostala dva mesta u polufinalu. Svoje učešće završile su ekipe KBC DR Dragiša Mišović i Agencija za borbu protiv korupcije.

Narednog vikenda nakon utakmica baraža i polufinala znaće se finalisti iz ovih šest grupa.

Rezultati po grupama:

Grupa ČUVARI SRBIJE

Grupa MEDIJI

Grupa PARTNERI

Grupa PRIJATELjI

Grupa VETERANI

Grupa RTS

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво