Prvog vikenda odigrano 24 utakmice, počeo basket „tri na tri“

Prvog takmičarskog vikenda za ekipe po pozivu na ovogodišnjem Memorijalu RTS u tri beogradske hale odigrane su 24 utakmice u 6 grupa u malom fudbalu. U Zavodu za sport i medicinu sporta počeo je turnir u basketu „tri na tri“.

Prve na terenu u subotu 9. marta u Posko Areni predstavile su se ekipe iz grupe ČUVARI SRBIJE. Novajlija na turniru, ekipa COPO (Centar za osnovnu policijsku obuku) savladao je ekipu "BIA" sa 3-0 posle neizvesnog prvog poluvremena. Najinteresantija utakmica viđena je ipak između ekipa IPA BEOGRAD i KADETA VOJNE AKADEMIJE, gde su posle regularnih 1-1, spretniji sa penala bili kadeti.

Utakmice u grupi MEDIJI donele su nova uzbuđenja. Šumarski fakultet je bio siguran protiv ekipe BLICA i savladao ga sa 6-3, posle 2-2 u prvom delu igre. U derbiju grupe, RT VOJVODINE je savladala ekipu TANJUGA sa ubedljivih 4-1, uz odličnu partiju igrača Vojvodine, Marka Ljevaje.

U sali SC Šumice prve utakmice su odigrale ekipe iz novoformirane grupe VETERANI. Posle uvodne reči dobrodošlice, predsednika org. odbora Veselina Grozdanića, prvo su na teren istrčali VETERANI FK PARTIZANA I 250. RAKETNE BRIGADE. Na ovoj utakmici viđeno je pravo majstorstvo u režiji Nebojše Vučićevića - dve asistencije, dva gola i pobeda od 4-1 za VETERANE PARTIZANA. U ostalim utakmicama viđeno je ubedljivo izdanje UVFK BEOGRADA protiv ekipe FK POLA POLA i neizvesna utakmica između VETERANA VATROGASNE BRIGADE i novajlije na turniru, ekipe MINISTARSTVA FINANSIJA.

Oličnom igrom Radovića i Janićijevića, vatrogasci su slavili sa 2-0. U šlageru večeri na megdan su izašli, prvi put, VETERANI FK CRVENE ZVEZDE i višegodišnjih učesnika memorijala, KURJACI SA UŠĆA. Vremešna ekipa VETERANA FK CRVENE ZVEZDE uspela je samo da smanji vođstvo protivnika na 2-1, da bi na kraju bila ubedljivo savladana sa 6-1.

U nedelju, 10. marta, u isto vreme igralo se u Zavodu za sport i medicinu sporta RS i Posko areni. U Zavodu je igrano 2. kolo grupe RTS. Prošlogodišnji superfinalista Memorijala, Obezbeđenje RTS je nastavilo sa odličnim partijama i jedina je ekipa koja je osigurala kolo pre kraja direktan prolaz u polufinale ove grupe. Ostale ekipe iz grupe "G" boriće se za preostala dva mesta baraža za polufinale. U grupe "V", u derbiju, ekipa TEHNIKA I PRODUKCIJA je savladala ekipu REPORTAŽNIH KOLA sa 2-1, posle preokreta. Veterani RTS su takođe, posle preokreta savladali ekipu EKG ELEKTROVOD sa 2-1. U ovoj grupi jedino je TEHNIKA I PRODUKCIJA obezbedila igranje u baražu, a uz minimum nerešenog rezultata u poslednjem kolu protiv Veterana, i direktan plasman u polufinale.

U Posko areni, prvo su izašle ekipe iz grupe PRIJATELjI. Ova grupa važi za jednu od težih, pa su i utakmice i rezultati bili iznenađujući. Novajlija, ekipa PRO TENT iz Obrenovca, je dosta sigurno savladala veoma dobru ekipu KBC DR D. MIŠOVIĆ sa 4-1. Prošlogodišnji pobednik Memorijala, ekipa Beogradskog Vodovoda i kanalizacije, je u veoma teškoj utakmici savladala sa 1-0 povratnika na Memorijal, ekipu Ade Ciganlije. U derbiju kola, VMA AKADEMAC je savladao ekipu AERODROM NIKOLA TESLA sa ubedljivih 4-1, uz odličnu partiju Milenka Cimbaljevića. Za kraj ove grupe, ZAVOD ZA SPORT I MS RS je sa 2-0 savladao ekipu AGENCIJE ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE..

Nakon grupe PRIJATELjI, izašle su i ekipe iz grupe PARTNERI. Počelo je iznenađujućim porazom ekipe POSKO ARENE od SOFE sa čak 4-0. Zatim je INTELEKTUALAC STUDENTSKI GRAD dosta sigurno savladao novajliju na turniru, ekipu PROFI TIM PLUS. Uvek nezgodna ekipa TREF SPORTA je savladala ekipu G4S, da bi na kraju programa, ekipa ADE savladala ekipu STAROG DIFA - povratnika na Memorijal i pobednika našeg turnira 2009. godine ( kada su savladali reprezentaciju RTS-a sa 3-2).

Rezultate možete pogledati ovde:

Čuvari Srbije

Mediji

Partneri

Prijatelji

Veterani

RTS

Prvo kolo basketa „tri na tri"

Basket od ove godine u novom izdanju na Memorijalu sa dve ekipe pozivu u cilju masovnosti i kvaliteta takmičenja. U prvom kolu takmičenja po grupama u Zavodu za sport viđeni su veoma interesantni mečevi koji su brojnim gledaocima držali pažnju do kraja.

U grupi „A" najneizvesnija utakmica je bila između BIA - Cirkus u najavi, završena sa 10-11. U grupi B ostvaren je manji broj poena, ali su viđene dve veoma neizvesne utakmice između timova Popisna komisija - Tehnika radija (12-11) i Održavanje vozila - Klenovi (13-15) čiji se ishod rešavao u psolednjim sekundama.

U nedelju 17. marta igra se drugi deo grupne faze takmičenja takođe u Zavodu za sport na Košutnjaku.

Rezultate Prvo kolo BASKET možete pogledati ovde.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво