Finale 19. Memorijalnog turnira RTS-a

RTS poziva sve zainteresovane da se pridruže učesnicima ovogodišnjeg Memorijala "Igrajmo za šesnaest" u SC "Voždovac" na Banjici u nedelju, 15. aprila, od 15.30 do 19 časova i da zajedno odamo počast poginulima 1999. godine. Prenos superfinala na RTS 2 i RTS Svet od 17 časova.

Nedugo posle ponoći 23. aprila 1999, tokom NATO bombardovanja Srbije, pogođen je proizvodno-emisioni centar Televizije Beograd u Aberdarevoj ulici. Projektil je zbrisao zgradu od krova do temelja i usmrtio šesnaest ljudi na radnim mestima. Radio-televizija Srbije već 19 godina organizuje Memorijalni sportski turnir "Igrajmo za šesnaest" u znak sećanja na njihove živote, pod sloganom "Da se nikada ne zaboravi i nikome ne ponovi".

Memorijalni sportski turnir RTS-a "Igrajmo za šesnaest" vremenom je od turnira u malom fudbalu za zaposlene u RTS-u prerastao u masovnu sportsku manifestaciju koja se održava širom Srbije nekoliko meseci uoči 23. aprila. Ovog proleća za RTS-ovih šesnaest, i za sve žrtve NATO bombardovanja Srbije, mali fudbal se igrao u osam gradova: Šapcu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu, Vrnjačkoj Banji, Požarevcu, Boru, Subotici i u Beogradu. Osim malog fudbala, sećanje na RTS-ovih 16 odaju i učesnici u basketu "3 na 3", u stonom tenisu, kuglanju i od ove godine u elektronskoj verziji fudbala – PES-u. Program Memorijala obuhvata pet sportova, 170 ekipa odnosno 2.500 takmičara iz Srbije i inostranstva.

Posle više od dva i po meseca igre, brojnih odigranih kvalifikacionih utakmica, a pre svega međusobnog druženja zaposlenih i brojnih prijatelja RTS-a, Memorijal 2018. stigao je do same završnice. Poslednjeg takmičarskog vikenda, mali fudbal će igrati predstavnici grupe "Naši", dan kasnije (u subotu, 14. aprila) biće održane baražne utakmice po grupama i turnir u stonom tenisu, a na dan finala – kuglaški turnir. U nedelju, 15. aprila, od 15 časova i 30 minuta u SC Voždovac na Banjici sledi superfinale takmičenja na kome će se još jednom okupiti predstavnici svih sportova.

Superfinale 19. Memorijalnog turnira "Igrajmo za šesnaest" u SC "Voždovac" na Banjici organizuju Sportski savez Beograda i RTS. Ulaz je besplatan za sve zainteresovane, a prenos na RTS 2 i RTS Svet počinje u 17 časova.

Dobro nam došli!

Ovde možete preuzeti raspored takmičenja

Neka im je večna slava!

U bombardovanju zgrade RTS-a u Aberdarevoj tokom NATO agresije na Srbiju, živote je izgubilo 16 radnika RTS-a.

Bio je to prvi slučaj u istoriji ratovanja da je medijska kuća proglašena legitimnim vojnim ciljem. U godini u kojoj Radio-televizija Srbije obeležava šest decenija od nastanka, a to je i 60 godina postojanja Televizije na ovim prostorima, sa posebnim pijetetom sećamo se 23. aprila 1999. i naših kolega koji će zauvek biti neraskidivi deo medijske porodice Srbije.

U napadu NATO-a poginuli su:

Jelica Munitlak (28) šminker, Ksenija Banković (28) video-mikser, Darko Stoimenovski (26) tehničar razmene, Nebojša Stojanović (27) tehničar mastera, Dragorad Dragojević (27) radnik obezbeđenja, Dragan Tasić (31) elektrotehničar, Aleksandar Deletić (31) kamerman, Slaviša Stevanović (32) realizator, Siniša Medić (33) dizajner programa, Ivan Stukalo (34) realizator, Dejan Marković (39) radnik obezbeđenja, Milan Joksimović (47) radnik obezbeđenja, Branislav Jovanović (50) tehničar mastera, Slobodan Jontić (54) monter, Milan Janković (59) precizni mehaničar, Tomislav Mitrović (61) režiser programa.

Na jednostavno pitanje "Zašto?", koje već godinama postavljaju članovi porodica ubijenih, zaposleni u RTS-u i predstavnici Memorijala "Igrajmo za 16", odgovora i dalje – nema.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи