Niš pobednik grupe „Gradovi“

Predstavnik grada Niša- Dom zdravlja Donja Gušterica pobednik je takmičenja u grupi „Gradovi“ na ovogodišnjem 19. Međunarodnom memorijalnom turniru RTS-a „Igrajmo za šesnaest“ . U finalu grupe Žene igraće RTS Planeta i Sportska RTS, a u eliminacionim utakmicama za superfinale kod muškaraca plasirale su se Posko arena, UVFK Beograda i Niš, a čeka se pobednik grupe „Naši“.

GRUPA "GRADOVI"

Prvog dana igrale su se eliminacione utakmice za plasman u polufinale. Utakmicom nekadašnjih pobednika memorijala, Bor - Požarevac, počela su nadmetanja u hali "Slodes". U ovoj grupi igrali su još i predstavnici gradova Šabac i Niš.

Bor je u ovom delu takmičenja najviše pokazao i zasluženo se direktno plasirao u polufinale pobedivši na penale Požarevac, a zatim i Nišlije sa tesnih 1-0. Za drugog polufinalistu odlučivala je utakmica između Niša i Požarevca. Posle vođstva Niša u prvom poluvremenu od 2-0, Požarevljani su uspeli samo da smanje rezultat na 2-1, tako da su završili svoje učešće na memorijalu. Mlada ekipa Šapca - Omladinci FK Mačve, nisu mogli da pariraju fizički jačim ekipama, pa su sa dva poraza i oni završili svoje takmičenje u prvom danu.

U grupi koja je igrala u hali "Posko arene", prvo su na teren istrčali Subotičani i Kragujevčani. Kragujevac je dominantnom igrom savladao protivnike, da bi u narednoj rundi, na penale savladali vrlo dobru ekipu Vrnjačke banje, tako da se ekipa Kragujevca direktno plasirala u polufinale. Subotičani su pretrpeli još jedan poraz, ovog puta od Zrenjanina, pa su tako završili svoje učešće na memorijalu. Za drugog polufinalistu odlučivala je utakmica između Zrenjanina i Vrnjačke banje. Mlađa i fizički pripremljenija ekipa Zrenjanina, uspela je da ih savlada sa 3-1.

Narednog dana igrane su utakmice polufinala. Ekipa Zrenjanina je tek nakon izvođenja penala savladala ekipu Bora u veoma neizvesnoj utakmici koja je završena rezultatom 1-1. Zatim je usledio duel dve najčvršće ekipe: Kragujevac i Niš. Sve se odigralo u prvih 5 minuta. Vođstvo Niša, pa brzo izjednačenje Kragujevca, pa opet vođstvo Niša. Do kraja utakmice

Kragujevčani su sve učinili da izjednače, ali nisu uspeli.

U finalu su se sastali predstavnici Zrenjanina i Niša. Odlična utakmica, sa dva vođstva Zrenjaninaca i neobičnom završnicom. Kod rezultata 2-1 za Zrenjanin u 29. minutu utakmice, igrač Zrenjanina umesto da šutira na prazan gol i "overi" pobedu, on se upušta u nepotreban dribling i gubi lopt, da bi u kontri ekipa Niša izjednačila. Pri izvođenju penala, dekocentrisana ekipa Zrenjanina prepustila je titulu najboljeg u grupi Gradova, predstavniku grada Niša, ekipi - Dom zdravlja iz Donje Gušterice sa Kosova i Metohije.

Pobednici nastavljaju svoje takmičenje 14. aprila, utakmicom protiv prošlogodišnjeg pobednika memorijala - ekipom "Posko arene".

GRUPA "ŽENE"

Uzbudljive i neizvesne polufinalne utakmice odigrale su se u nedelju, 01. aprila, u Posko areni. Prvo su na teren izašle predstavnice Radio Beograda i RTS Planete.

Posle nervoznog prvog poluvremena bez golova, sve se odigralo u zadnjih 6 minuta utakmice. Iva Gajević u 16. minuta donela prednost "Planeti", da bi nakon tri minuta, posle izvođenja indirektnog udarca, Zorana Petrović izjednačila na 1-1. Da se ne bi izvodili penali, najlepšom akcijom na utakmici, Iva Gajević je svojim drugim golom odvela svoju ekipu u finale turnira.

U drugom polufinalu viđena je čvrsta igra sa veoma jakim tempom. Rano vođstvo Sportske RTS, sjajnim golom Marije Krunić, nagovestilo je odličnu utakmicu. Igračice Vojne akademije su sve pokušale da izjednače, ali igračice Sportske su uspele sve napade da odbiju. U zadnjem minutu utakmice, najlepšim golom na turniru, Anja Vulikić je sa oko 10 metara iskosa zakucala loptu pod prečku i potvrdila pobedu Sportske.

Dakle, za dve nedelje, gledaćemo finale između Sportske RTS i RTS Planete, dok će za 3. mesto igrati Radio Beograd i dvostruki prvak turnira, ekipa Vojne akademije.

BARAŽ ZA SUPERFINALE - MUŠKARCI


Na kraju ovonedeljnog programa igrali su pobedici grupa. Posko arena je posle ranog vođstva Vatrogasne brigade, potpuno preokrenula rezultat u drugom poluvremenu i na kraju slavila sa ubedljivih 5-1. U drugoj utakmici između Srpskog telegrafa i UVFK Beograda viđena je neizvesnija utakmica do samog kraja. Posle 1-1 u regularnom delu, ekipa veterana bolje se snašla pri izvođenju penala i zakazala duel za dve nedelje protiv pobednika grupe "Naši".

Za dve nedelje, nastavlja se takmičenje utakmicama grupe "Naši". Sledećeg dana, 14. aprila, igraće se polufinalne i finalna utakmica za drugog superfinalistu turnira. U nedelju, 15. aprila, u USC "Voždovac" na Banjici, na programu će biti utakmice za 3. mesto i utakmice finala u konkurenciji žena i muškaraca.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво