Takmičenje u basketu ’’3 na 3’’ u završnoj fazi

Proteklog vikenda odigrani su svi četvrtfinalni mečevi takmičenja u basketu „3 na 3“ Međunarodnog memorijalnog turnira „Igrajmo za šesnaest“. Ekipe iz RTS-a, favoriti, ostvarili su polovičan uspeh . Popisna komisija nije se plasirala u polufinale, dok Rekreativci sigurno koračaju dalje.

U prvom četvrtfinalnom meču Sportska je ubedljivo trijumfovala nad ekipom Tehnika radija rezultatom 16:8. Meč se završio posle 16 postignutih poena, kada je sudija prekinuo igru bez obzira na preostalo vreme do kraja, kao simbolika na Šesnaest stradalih radnika RTS-a (pravilo postavljeno na prvom turniru u basketu''3 na 3'').

Sigurnom igrom i sa velikom željom da se plasira u polufinale, ekipa Sportske nije davala šanse protivniku i tako istakla kandidaturu za plasman u samo finale. Da bi se njihova neosporna želja ostvarila biće potrebno da u polufinalu savladaju ekipu Paora koji su u drugom meču četvrtfinala pobedili jednog od favorita takmičenja, tim Popisne komisije.

Igrajući čvrsto i angažovano, kontrolišući meč od samog početka, tim Paori su u derbiju dana slavili protiv Popisne komisije sa 15:11. Ekipa Popisna komisije prepustila je veliku prednost od dva do tri poena Paorima i u žurbi da nadoknade razliku napravili su grešku za greškom i na kraju izgubili meč i plasman u polufinale. Paore u nastavku takmičenja i prvoj polufinalnoj utakmici čeka ekipa Sportske redakcije.

Treći četvrtfinalni meč je bio duel dve ekipe sličih kvaliteta, pun rezultatskog obrta i lepih akcija sa obe strane, Družina Audo-Video rešila je meč u svoju korist protiv Održavanja vozila sa 14:11.

Poslednji na kraju takmičarskog dana na teren su izašli drugi favoriti takmičenja ekipa Rekreativci protiv debitanta ovogodišnjeg turnira Tima iznenađenje. Poučeni iskustvom posle utakmice koju je igrala iskusna Popisna komisija, Rekreativci su od samog starta krenuli silovito, ozbiljno pristupivši igri i pre isteka vremena sa rezultatom 16:10 stavili su tačku na meč. Tim iznenađenje nije uspeo da napravi iznenađenje, iako plasman među osam ekipa govori da se radi o neosporno kvalitetnom timu koji nije imao sreće jer je za protivnika imao favorita turnira.

Rezultati četvrtfinalnih utakmica.

Finalni dan turnira u basketu „3 na 3" održaće se u nedelju 25. marta u Zavodu za sport i medicinu sporta u Košutnjaku sa početkom u 16 časova 30 minuta. U istom danu biće odigrana dva polufinalna meča Sportska - Paori i Družina audio-video- Rekreativci, kao i utakmica za treće i prvo mesto.

Uz prigodnu ceremoniju proglašenja pobednika, dodele medalja, pehara i fer- plej priznanja, poslednjeg dana takmičenja očekuju nas četiri neizvesna meča.

Dođite da navijamo zajedno!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво