Sjajan niz ekipe "Sportska" u basketu "3 na 3"

Drugog dana takmičenja po grupama u basketu "3 na 3" odigrano je 14 utakmica, a neizvesno do samog kraja bilo je u grupi "A". Svih šest ekipa u ovoj grupi ravnopravno je konkurisalo za nastavak takmičenja, odnosno za prolaz u četvrtfinale.

Ekipa "Sportska" je kao poslednje plasirana u grupi posle prvog dana takmičenja napravila preokret u nastavku i pobedila timove "Iznenađenja" i "Popisna komisija". Zaustavili su ih prošlogodišnji šampioni tim "Restart" odnosno "Klenovi".

"Sportska" je na kraju dana zauzela prvo mesto rezultatom 3:2. Nijanse koje su odlučile plasman u četvrtfinale potvrđuje i tabela gde su čak četiri ekipe ostvarile rezultat 3:2. Koš razlika odredila je njihov konačan plasman u grupi "A".

U grupi "B" situacija je bila mnogo jasnija i manje neizvesna. Apsolutni favorit ekipa "Rekreativci" nizala je pobede do kraja takmičarskog dana i nije dala šansu protivnicima pokazavši se kao favorit za prvo mesto ovogodišnjeg turnira. Velika borba za drugu i treću poziciju u grupi vodila se u direktnom susretu između timova "Paori" i "Održavanje vozila".

Utakmica se završila porazom trećeplasirane ekipe prošle godine, "Paora" rezultatom 13:11.

Svi timovi i igrači učesnici ovogodišnjeg turnira u basketu "3 na 3" do sada su pokazali veliki trud i požrtvovanost na terenu, posebno one ekipa koje nisu uspele da se plasiraju u nastavak takmičenja. Priznanje "Fer plej" pripalo je "Nevidljivim ljudima" ekipi koja je dobila naziv po istoimenoj emisiji koja se emituje na programu Radio Beograd 2 .

"Nevidljivi ljudi" su u fer i korektnoj sportskoj borbi odigrali svih pet mečeva, nijedan nisu dobili, ali se nisu predali do samog kraja.

Takmičenja u basketu "3 na 3" za ekipe RTS-a nastavljaju se u nedelju, 18. marta u Zavodu za sport i medicinu sporta u Košutnjaku.

Ovde možete videti rezultate, tabele i parove četvrtfinala

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара