Ekipe RTS-a počele takmičenje na Memorijalu

Minutom ćutanja u znak sećanja na šesnaest kolega i pozdravnim obraćanjima Miroslava Medića, predstavnika porodica poginulih radnika RTS-a u NATO bombardovanju i Veselina Grozdanića, predsednika Organizacionog odbora „Igrajmo za šesnaest", u Zavodu za sport i medicinu sporta u Košutnjaku počeo je 19. Međunarodni turnir RTS-a.

Prvu utakmicu odigrale su ekipe EKG i prošlogodišnji pobednici i superfinalisti Turnira, tim Reportažna kola.

Tačno 16 timova iz RTS-a i ove godine igra mali fudbal za šesneast kolega ubijenih u NATO bombardovanju zgrade RTS-a 23. aprila 1999. godine. Na parketu Zavoda za sport i medicinu sporta prvog dana takmičenja u pravoj sportskoj atmosferi i u duhu fer pleja odigrano je osam utakmica.

Najuspešniji tim prošle godine, Reportažna kola, pokazao je dobru formu i ove sezone. U turnirskom deviju savladali su tim EKG sa 3:1. Iznenađenje dana je priredio sastav Nesalomivi koji su u poslednjoj utakmici dana savladali Radio Beograd sa 3: 1.

"Prva faza kvalifikacionih takmičenja za ekipe RTS-a traje do 3. marta kada počinje druga, gde će pobednici igrati u jednoj a ostali u drugoj grupi. Ovo je novi sistem takmičenja koji je verujemo bolji od prethodnog", objasnio je Nebojša Terzić, član Takmičarske komisije.

Kvalifikacije za RTS nastavljaju se naredne nedelje, 18. februara, takođe u sali Zavoda za sport i medicinu sporta na Košutnjaku.

Ovde možete pogledati rezultate utakmica odigranih 11. februara.

 

broj komentara 0 pošalji komentar