Читај ми!

Održan žreb za ekipe RTS-a uoči 19. Memorijala

Minutom ćutanja i prigodnom ceremonijom u Galeriji RTS danas je zvanično počeo Međunarodni turnir „Igrajmo za šesnaest“ koji se već 19 godina igra u znak sećanja na dan kada su u NATO bombardovanju zgrade u Aberdarevoj 1999. godine živote izgubili radnici RTS-a. U prisustvu zaposlenih, kolega i prijatelja - učesnika turnira održano je javno izvlačenje parova za ekipe koje učestvuju u RTS-ovom delu turnira u malom fudbalu i u basketu „tri na tri“.

"Uspomenu na šesnaest kolega poginulih 23. aprila 1999. godine nastavljamo da čuvamo i ovim turnirom pokušavamo da zauvek od zaborava otrgnemo njihove živote uvereni da se slično nikome i nikada neće ponoviti. Sve je više onih koji učešćem u nekom od sportova žele da daju svoj doprinos ovoj manifestaciji koja iz godine u godinu okuplja više od 2. 500 ljudi i to nas sve raduje. " rekao je reditelj Veselin Grozdanić, predsednik Organizacionog odbora turnira.

Miroslav Medić, predstavnik porodica poginulih radnika, zahvalio se prisutnima na učešću i poželeo puno uspeha učesnicima.

„Sećanje na naše poginule kolege i igra u duhu fer pleja su u srži ovog turnira koji se igra širom Srbije", rekao je Medić i pozvao sve prisutne da navijaju za predstavnike ekipa po završetku takmičenja i da dođu na finale koje će biti održano u nedelju 15. aprila.

Prve utakmice 19. Međunarodnog turnira „Igrajmo za šesnaest" održaće se u nedelju 11. februara od 9 časova na parketu sale Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Ukupno 16 ekipa u fudbalu iz RTS-a predstaviće se narednih nedelja, a turnir za ekipe po pozivu počinje prvog vikenda u martu.

Turnir u basketu „tri na tri" počinje u nedelju 4. marta, takođe u sali Zavoda za sport u Košutnjaku, a finalna utakmica održaće se u nedelju 25. marta.

                                   Turnir u malom fudbalu - 16 ekipa
                   Utakmice se igraju u Zavodu za sport i medicinu RS
                         PRVA FAZA - Kvalifikacione utakmice

Ovde možete preuzeti kompletnan žreb turnira u fudbalu

                                            Basket 3 na 3 - 12 ekipa
                     Utakmice se igraju u Zavodu za sport i medicinu RS
                            PRVA FAZA - Utakmice po grupama
                                                12.30- 15. 30

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво