Finala uoči finala i stoni tenis

Utakmice u grupi „Naši“ u kojoj igraju predstavnici javnih medijskih servisa u okruženju i naše dijaspore, finale uoči superfinala ovogodišnjeg Memorijala u malom fudbalu (baraž za polufinale), polufinale ženskih ekipa i celodnevno takmičenje učesnika stonoteniskog turnira sledi nam u dva dana (petak 6. i subota 7. april) do same završnice takmičenja koje je u nedelju 9. aprila u USC Voždovac na Banjici.

Ekipe iz RTV Slovenija, Makedonske radio televizije, Radio-televizije Republika Srpska, Distrikta Brčko, predstavnika naše dijaspore u Holandiji i ekipe „Srbija danas" (koju čine zaslužni pojedinci koji su od prvog dana učesnici Turnira) odigraće utakmice u svojoj grupi u petak 7. aprila u Posko areni. Istog dana počinju i baražne utakmice pobednika grupa koje su učestvovale na ovogodišnjem Turniru (ukupno ih je bilo šest).

U subotu 8. aprila, takođe u Posko areni odigraće se polufinalne utakmice po grupama u malom fudbalu i oko podneva biće poznat drugi superfinalista Memorijala 2017. Podsetimo da je prvi učesnik supefinala ekipa RTS-a „Reportažna kola". Posle polufinala za muškarce, na parter Posko arene u subotu 8. aprila izlaze žene koje će odigrati svoje polufinale utakmice.

Memorijal „Igrajmo za šesnaest" igra se u četiri sporta. Pobednici takmičenja u igri pod obručima (basket „3 na 3") su već dobili medalje i trofeje, kuglanje će biti održano u nedelju uoči superfinala, a u subotu 8. aprila u SC Master u Zemunu održava se turnir u stonom tenisu. Stonoteniseri već četvrti put „igraju za šesnaest", ove godine čak 65 takmičara je prijavilo učešće što je rekordan broj i za 25 učesnika više nego prošle godine. Uglavnom su to kolege i prijatelji RTS.

Sistem takmičenja je sledeći: takmičari će biti podeljeni u grupe po četvoro. Nosioci grupa odlučuju se na osnovu rezultata sa prethodnih turnira.

Prva dvojica iz grupe plasiraće se  na glavnu tablu od 32 takmičara. Nosioci imaju mesta, a drugoplasirani igrači se žrebom  postavljaju na mesta na glavnoj tabli. Dalje takmičenje se odvija po "nok-aut" sistemu, na ispadanje. Takmičenje vodi Aleksandar Gosić i šest profesionalnih sudija, a organizator ovog dela turnira je Dragica Živanović, zaposlena u RTS-u i vrhunska stonoteniserka. Ulaz u SC Master u Zemunu je slobodan tokom trajanja takmičenja.

Ovde možete pogledati raspored utakmica u petak i subotu u malom fudbalu.

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar