Читај ми!

Nišlije pobednici grupe Gradovi

Posle odigranih finalnih utakmica po grupama proteklog vikenda na Memorijalnom turniru "Igrajmo za šesnaest" slede baraž utakmice za drugog super finalistu ovogodišnjeg takmičenja. Baraž 1: Vatrogasna brigada - Posko arena i baraž 2: RT Vojvodina - Aerodrom Nikola Tesla.

Posle ovih utakmica, pobednici baraža ukrštaju se sa pobednikom grupe "Naši" koji svoje mečeve igraju u petak 07. aprila, 2017. godine i pobednikom grupe "Gradovi" - predstavnicima grada Niša.

Proteklog vikenda u Posko areni i Zavodu za sport i medicinu sporta održana su finala po grupama:

Grupa "Gradovi"- ovogodišnje takmičenje u grupi "A" počelo je pravim derbijem između aktuelnog i nekadašnjeg prvaka Memorijala. Bor je bio bolji u prvom poluvremenu i držao je vođstvo od 1-0, dok je Požarevac u drugom preokrenuo rezultat i zasluženo slavio. U ovoj grupi igrali su novajlije na turniru, predstavnici Vrnjačke banje i Šapca. Šabac je ubedljivo slavio sa 3-0. Posle odigranih utakmica iz ove grupe Požarevac je sa sve tri pobede zauzeo prvo mesto, dok je Šabac zauzeo drugo.

U grupi "B" prošlogodišnji finalista grupe "Gradovi", predstavnik Kragujevca, počeo je odlično turnir i savladao sa 2-1 Suboticu. U drugom meču Niš je demonstrirao silu protiv Zrenjanina i slavio sa čak 5-0. U narednim utakmicama Niš dobija Kragujevac, dok Zrenjanin iznenađuje Suboticu i sa čak 6-1 sebi daje šansu za prolaz. Niš sigurno dobija Suboticu u poslednjoj utakmici i kao prvi u grupi odlazi u polufinale, dok Zrenjanin "gazi" Kragujevac sa 7-0, potpuno neočekivano, i kao drugi odlazi u polufinale ove grupe.

Sledećeg dana odigrane su prave drame u polufinalima, favorizovani Požarevac gubi sa 1-0 u prvom poluvremenu, dok u drugom uspeva nekako da izjednači, ali na penale prolazi iznenađenje turnira - ekipa iz Zrenjanina. U drugom polufinalu Šabac i Niš igraju veoma čvrstu utakmicu. Šabac je rano poveo sa 1-0, Niš uspeva da izjednači i na kraju su i u ovoj utakmici viđeni penali. Briljira golman Niša i tako ekipu iz Šapca ostavlja bez finala u svom debiju na Memorijalu.

U finalu, već vidno umorni posle dva dana jakih utakmica, Niš u 10 minutu golom Nenada Rančića dolazi u vođstvo 1-0. Ispostavilo se da će na kraju i takav rezultat ostati. Niš zasluženo ide u nastavak takmičenja kao ekipa koja je najviše pokazala u ovoj grupi, dok je Zrenjanin ove godine doveo odličnu ekipu i sve iznenadio dobrom igrom.

Grupa "mediji" - Srpski telegraf je ove godine uspeo da izbaci prošlogodišnjeg prvaka ove grupe ekipu Tanjug, ali nije uspeo na kraju da slavi u finalu protiv veoma jake ekipe RT Vojvodina. Srpski telegraf je rano poveo, već u 2 minutu, golom Luke Martinovića. RT Vojvodina polako preuzima inicijativu i u 17 minutu izjednačuje, dok u drugom poluvremenu golovima Željka Miljanića i Mladena Ilića preokreću rezultat i slave za 3-1.

Grupa "Čuvari Srbije" - najbolji iz ove grupe odigrali su veoma tvrdu i oštru utakmicu sa puno prekršaja. Internacionalna policijska asocijacija Beograda - IPA Beograd je rano povela, golom Srđana Đokića već u 4 minutu. Posle toga "Vatrogasci" su krenuli angažovanije da igraju i uspevaju u 16 minutu da izjednače. U drugom poluvremenu veoma tvrda i neizvesna utakmica. Kad su svi očekivali penale u 39 minutu Aleksandar Kuzeljević lomi utakmicu i šalje vatrogasce u baraž za super finale.Prvaci grupe "Čuvari Srbije" ove godine su ipak zasluženo momci iz Vatrogasne brigade.

Grupa "Partneri" - Ekipa Posko arena je nastavila sa sjajnim igrama i sa 5-1 savladala, doduše oslabljenu, ekipu Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije. Golovima Bojana Popovića u 4 i 15 minutu bilo je jasno da će Posko arena nastaviti takmičenje.

Grupa "Prijatelji" - Možda i najbolje finale po grupama odigrano je između UVFK Beograda i Aerodroma Nikola Tesla. Tri gola, četiri žuta kartona, 18 prekršaja, majstorije Nemanje Vučićevića, odlična igra Karbinskog i Radojevića, sve ovo za 40 minuta. U 13 minutu Nemanja Vučićević iz slobodnog udarca dovodi u vođstvo "veterane" sa 1-0. Aerodrom pojačava tempo igre i forsira kontakt igru što mu u 16 minutu donosi izjednačenje. Do 29 minuta velika borba sa puno prekršaja i mala nepažnja "veterana" donosi vođstvo Aerodromu od 2-1 golom Nikole Radojevića. Do kraja je viđena obostrano nervozna igra, ali se rezultat nije menjao. Aerodrom Nikola Tesla zasluženo po drugi put za redom osvaja epitet najboljeg u grupi "prijatelji" i ističe ozbiljnu kandidaturu za drugog super finalistu memorijala.

Završnica po grupama

Rezultati po grupama 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво