Odigrane četvrtfinalne i polufinalne utakmice u "basketu 3 na 3"

Finale takmičenja u basketu "3 na 3" ovogodišnjeg Memorijalnog turnira RTS-a „Igrajmo za šesnaest" izborile su ekipe pod nazivom Rekreativci i Klenovi. Predstojećeg vikenda u Zavodu za sport i medicinu sporta očekuje se neizvesna utakmica za prvo, ali i za treće mesto između timova Popisna komisija i Paori.

Prethodnog vikenda odigrane su utakmice četvrtfinala "basketa 3 na 3", a polufinale između ekipa Rekreativaci, Paori, Popisna komisija i Klenovi igralo se istog dana. Bez dileme, najzanimljivija utakmica u četvrtfinalu bila je između ekipa Sajta RTS-a i Klenova, a pobednik je odlučen u zadnjim sekundama meča.

"Sajtovci" su imali svoju šansu da sa linije za slobodna bacanja reše utakmicu u svoju korist na tri sekunde pre kraja, ali je nisu iskoristili. Potom je plejmejker "Klenova" na volšeban način iznudio faul pri šutu u poslednjem sekundu meča, a onda sa penala odveo svoj tim u polufinale. Konačan rezultat bio je 10:9.

U obe polufinalne utakmice vodila se neizvesna borba. Prvi su na teren izašli prošlogodišnji šampioni Rekreativci protiv ekipe Paori, tima koji je dao svoj maksimum na terenu, nedozvolivši šampionu da se opusti ni u jednom trenutku.
Na kraju se ipak nije dogodilo iznenađenje Rekreativci su uz veliku borbu rešili utakmicu u svoju korist 14-12.

U drugom polufinalu, takođe neizvesno takmičenje. Popisna komisija protiv Klenova koji su prijatno iznenađenje ovog turnira, tri sekunde pre kraja meča pri rezultatu 10-10, pri pokušaju šuta izvan linije 6.25 igrač Popisne komisije pravi faul i nakon izvođenja slobodnih bacanja, Klenovi dobijaju utakmicu 12- 10 u dramatičnoj završnici. Tri sekunde do kraja nisu bile dovoljne za igrače Popisne komisije da se u eventualnom produzetku plasiraju u veliko finale,tako da će se u finalu sastati ekipe Rekreativci i Klenovi.

Na osnovu prikazane igre u dosadašnjem delu takmičenja očekuje nas neizvesna borba za treće mesto kao i za pobebednika velikog finala.

Završnica turnira igraće se u subotu 1. aprila, a početak je u 08.30.

Rezultate možete pogledati ovde.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво