Održana konferencija za štampu turnira "Igrajmo za 16"

U prisustvu porodica poginulih kolega, partnera, prijatelja i saradnika Javne medijske ustanove RTS, održana je konferencija za novinare i žreb povodom 18. Međunarodnog turnira RTS-a u malom fudbalu pod nazivom „Igrajmo za 16“.

Minutom ćutanja odata je počast poginulim prijateljima, kolegama-radnicima Radio-televizije Srbije koji su ubijeni 23. aprila 1999. godine tokom bombardovanja zgrade RTS-a u Abardarevoj.

„Za sve nas zaposlene u RTS-u 23. april je poseban datum kada se sećamo nedužno stradalih kolega i prijatelja. To je dan sećanja, ali i trenutak kada sami sebe i svoje uloge iznova preispitujemo" rekla je pored ostalog Olivera Kovačević, glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa obraćajući se prisutnima u ime RTS-a.

"Sećamo ih se sa tugom i namerom da ih nikada ne zaboravimo, ali u isto vreme, a to je i ideja ovog turnira, slavimo njihove iznenada prekinute živote i život kao takav učešćem u manifestaciji „Igrajmo za šesnaest".

„Čast mi je da i ove godine budem prisutan na turniru koji se igra u znak sećanja na tragediju nedužno izgubljenih života tokom bombardovanja zgrade RTS-a" - rekao je Arno Gujon humanista, osnivač i direktor organizacije „Solidarnost za Kosovo".

„Od srca čestitam svima koji neguju ovo sećanje i organizatorima na uspešnosti ovako velike manifestacije za koju zna čitava zemlja", dodao je Gujon. 

Predsednik Organizacionog odbora Memorijala „Igrajmo za 16" reditelj Veselin Grozdanić ovom prilikom je naglasio:

„Zaborav je česta pojava u savremenom društvu, a ono što se dogodilo 23. aprila 1999. godine nikada ne sme da se zaboravi, baš kao što od zaborava moramo da sačuvamo imena svih poginulih radnika RTS-a. Turnir je porastao u veliki sportsko humanitarni i naravno memorijalni događaj koji se igra u Beogradu i širom Srbije. Verujem da će nastaviti da se razvija i u budućnosti jer je to obaveza svih nas".

"Veoma smo ponosni zbog činjenice da je Turnir prerastao beogradske okvire, danas se igra u osam gradova u Srbiji. Nijedan incident nije zabeležen tokom više meseci takmičenja prošle godine što znači da su svi učesnici svesni važnosti i značaja turnira „Igrajmo za 16", naglasio je predstavnik Sportskog saveza Beograda i saradnik RTS -a u organizaciji takmičenja Svetozar Stanković.

Miroslav Medić, rođeni brat pokojnog Siniše, predstavnik porodica poginulih radnika i član Organizacionog odbora Turnira zahvalio se svima na podršci.

Nakon konferencije, odžan je žreb ekipa koje će se takmičiti u malom fudbalu

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво