Читај ми!

Za 16 igramo u nedelju 9. aprila 2017. godine

Finale tradicionalnog 18. Memorijalnog turinira Radio-televizije Srbije u znak sećanja na šesnaest poginulih radnika RTS-a u bombardovanju zgrade Televizije 23. aprila 1999. godine – održaće se u nedelju 9. aprila 2017. godine, potvrđeno je na drugom sastanku Organizacionog odbora Turnira u sali UO RTS, kada je dogovoren i sledeći kalendar takmičenja.

Ekipe u malom fudbalu i u basketu „3 na 3“, dva meseca uoči finala počinju sa kvalifikacionim utakmicama u celoj Srbiji. Za ekipe iz RTS-a, početak takmičenja u malom fudbalu je već 12. februara, dok će ekipe po pozivu početi sa prvim utakmicama 4. marta.

Redosled kvalifikacionih utakmica za ekipe RTS-a u malom fudbalu i u basketu biće odlučen na žrebu koji će se održati 8. februara u 12 časova. Podsećamo na to da je najbolja ekipa iz RTS-a u malom fudbalu direktni superfinalista Memorijala. Javno izvlačenje parova za ostale ekipe po pozivu održaće se u 12 časova 22. februara. Ekipe u grupi Gradovi će završne utakmice igrati tokom vikenda 1. aprila.

Na sastanku Odbora Memorijala usvojen je i finansijski plan za ovogodišnji turnir i dogovoreno je da se ove godine završe prethodnih godina dogovoreni i započeti radovi u Parku sećanja u objektu RTS-a na Košutnjaku.

Sastav organizacionog odbora Memorijala „Igrajmo za 16“ je sledeći: Veselin Grozdanić, predsednik, Miroslav medić, potpredsednik, Stanislav Veljković, potpredsednik, članovi: Dragomir Ćalasan, Goran Mišić, Svetozar Stanković, član u ime Sportskog saveza Beograda, Milorad Mićić, Nemanja Matić, Ana-Marija Simonović, Duško Radić, Nebojša Terzić, Milorad Medić, Budimir Marković, član i predstavnik Radio-televizije Vojvodina i Branislav Bukumirović.

Na dan finala takmičenja, osim malog fudbala za žene i muškarce i basketa „3 na 3“, u SC „Voždovac“ na Banjici u Beogradu se organizuje i nadmetanje u stonom tenisu i kuglanju, tako da je sportsko memorijalno druženje zapravo izraslo u veliku manifestaciju. Poslednjih godina je Memorijal „Igrajmo za 16“ proširen na celu Srbiju. U znak sećanja na radnike RTS-a, ali i na sve ostale žrtve NATO bombardovanja, mali fudbal se igra u nekoliko gradova naše zemlje.

Memorijalni turnir „Igrajmo za 16“ je sportsko nadmetanje na terenu ekipa po pozivu i svih prijatelja RTS-a u znak sećanja na one koji su ubijeni tokom bombardovanja zgrade RTS-a u Aberdarevoj u noći 23. aprila 1999. godine, događaj za čiji povod porodice poginulih i zaposleni u RTS-u i danas traže odgovor na pitanje „Zašto?“.

Jelica Munitlak, šminker (28 godina)
Ksenija Banković, video mikser (28)
Darko Stoimenovski, tehničar razmene (26)
Nebojša Stojanović, tehničar mastera (27)
Dragorad Dragojević, radnik obezbeđenja (27)
Dragan Tasić, elektrotehničar (31)
Aleksandar Deletić, kamerman (31)
Slaviša Stevanović, realizator (32)
Siniša Medić, dizajner programa (33)
Ivan Stukalo, realizator (34)
Dejan Marković, radnik obezbeđenja (40)
Milan Joksimović, radnik obezbeđenja (47)
Branislav Jovanović, tehničar mastera (50)
Slobodan Jontić, monter (54)
Milovan Janković, precizni mehaničar (59)
Tomislav Mitrović, režiser programa (61)

Neka im je večna slava!

Ovde možete pogledati raspored takmičenja.

Ovde možete pogledati pravilnik takmičenja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво