Požarevac i Komunalna policija na pobedničkom tronu

Susretima superfinala u obe konkurencije spuštena je zavesa na Memorijalni turnir u malom fudbalu „Igrajmo za 16“. Dame iz Komunalne policije pobedile su ŽFK Rad, dok je u muškoj konkurenciji Požarevac nadigrao Veterane RTS.

Završnim okršajima tokom prethodna tri dana i ceremonijom dodele priznanja najboljima stavljena je tačka na sedamnaesto izdanje najmasovnijeg turnira u malom fudbalu na ovim prostorima.

U spomen na mučki ubijene radnike RTS i sve ostale nevine žrtve NATO agresije širom Srbije, mali fudbal su ove godine igrale ukupno 182 ekipe iz Beograda, Kragujevca, Subotice, Zrenjanina, Bora, Požarevca, Jagodine, Niša, Užica; učešće su u završnici takmičenja uzeli i predstavnici našeg naroda iz Distrikta Brčko i Holandije, kao i zaposleni u javnim medijskim servisima Republike Srpske, Slovenije i BJR Makedonije.

U petak su na programu bili susreti baraža za učešće u polufinalu. Komunalna policija izgubila je od Tref sporta sa 3:1, dok je Aerodrom „Nikola Tesla" izvojevao pobedu od 5:2 protiv TANJUG-a.

Do titule prvaka grupe „Naši" Drina Republika Srpska došla je blagodareći pobedama nad ekipama RTV Slovenije (6:1), Ravna Gora Dodreht (2:1) i RTV BJR Makedonije (4:0). Na putu do finala Skopljanci su savladali RTV Republike Srpske (2:0) i izgubili od Distrikta Brčko (0:1), a za treću poziciju u ovoj grupi holandskim Ravnogorcima bila su potrebna dva trijumfa - protiv RTV Slovenije (4:0) i Distrikta Brčko (5:3).

Subota nam je donela rasplet i razrešenje svih dilema: Požarevac je nakon izvođenja penala slavio protiv Tref sporta sa 3:2, a Drina Republika Srpska je istim rezultatom u regularnom toku utakmice porazila Aerodrom „Nikola Tesla". U međusobnom okršaju pobednika ovih mečeva Požarevljani su ostvarili zasluženu pobedu od 4:0, pa je konačno bilo poznato i ime drugog učesnika superfinala u muškoj konkurenciji.

U prisustvu članova porodica nastradalih radnika RTS, brojnih sportskih poslenika Beograda i Srbije te zaposlenih u nacionalnoj Radio - televiziji i ostalim medijskim kućama, nedeljno popodne bilo je rezervisano za mečeve koji su odlučivali o konačnom plasmanu na turniru. Bronzano odličje kod žena ponela je Vojna akademija, a u meču za treće mesto kod muškaraca Drina Republika Srpska savladala je EKG sa 5:2. Mada nerešen rezultat na poluvremenu (1:1) nije nagoveštavao vatromet golova u nastavku, gosti iz Republike Srpske su zahvaljujući pre svega boljoj fizičkoj pripremljenosti u drugom delu igre relativno lako izašli na kraj sa posustalim rivalom.

U susretima dugo očekivanog velikog finala uživao je i televizijski auditorijum putem odloženih prenosa iz Sportskog centra „Voždovac". Najpre su na teren izašle dame iz Komunalne policije i ŽFK Rad, a potom su koplja ukrstila i gospoda iz timova Veterana i grada Požarevca.

Superfinale u ženskoj konkurenciji donelo je manje neizvesnosti nego što je uobičajeno u ovakvim prilikama. Naime, već početkom utakmice agilna Marina Mitrović postigla je efektan pogodak za „komunalke", a ista igračica je i početkom drugog dela igre naterala vrlo dobrog golmana „građevinarki" Mariju Milošević da ponovo vadi loptu iz mreže čime je sudbina ŽFK Rad bila zapečaćena. Komunalna policija je tokom celog susreta igrala vrlo angažovano, čvrsto i borbeno u granicama fer pleja, dok se od Banjičanki svakako očekivalo više od prikazanog.

Početni udarac u susretu Veterani - Požarevac izveo je maleni Lazar Dragojević, čiji je stric Dragorad izgubio život u napadu NATO agresora na zgradu RTS aprila 1999. Požarevljani su bili za nijansu bolji u svim elementima igre, a tokom većeg dela meča najozbiljniju pretnju po gol izabranika trenerskog tandema Terzić - Radić predstavljala su braća Simić. Imajući to u vidu, kuriozitet je da Nebojša Terzić, kapiten Veterana RTS (inače nekadašnji prvotimac brojnih prestoničkih klubova i bivši trener FK Hajduk 1932. iz Šimanovaca) uopšte nije ulazio u igru, premda je od prvog sudijskog zvižduka bilo jasno da njegovi vremešni saigrači teško mogu da pariraju razigranim, disciplinovanim i lepršavim Požarevljanima. I pored prilično ubedljive i sasvim zaslužene pobede Stižana od 3:1, opšti utisak je da konačni rezultat ne oslikava najrealnije odnos snaga na terenu.

Na završnoj svečanosti medalje i pehare najuspešnijim timovima dodelili su naša proslavljena košarkašica Nataša Kovačević, selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević, Miroslav Medić, predstavnik porodica nastradalih radnika RTS i Olivera Kovačević, glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS-a.

Za najbolje pojedince 17. memorijala „Igrajmo za 16" proglašeni su Aleksandar Talić (Veterani - najbolji igrač turnira), Zvezdan Glišić (Požarevac - najbolji golman) i Nikola Sabovljev (Veterani - najbolji strelac), a najistaknutije pojedinke su Dragana Rodić (Komunalna policija - najbolji igrač), Olja Štaka (Komunalna policija - najbolji golman) i Milica Janković (Vojna akademija - najbolji strelac).

Povodom jubilarnog desetog učešća na turniru prigodnim plaketama nagrađeni su veterani FK Partizan, VMA Akademac i Radio - televizija Vojvodine.

Rezultate finalnog dana Memorijala „Igrajmo za 16" možete pogledati ovde. Rezultate grupe „Naši" možete pogledati ovde, rezultate grupe „Žene" možete preuzeti ovde, a rezultate završnice takmičenja uoči finala preuzmite ovde.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи