Читај ми!

Veterani izgubili posle tri godine

Utakmice četvrtog i petog kola 15. Memorijalnog turnira „Igrajmo za 16“ odigrane su i ove nedelje u sportskom centru „Voždovac“ na Banjici. Kao što se i očekivalo, bilo je mnogo uzbuđenja, pošto iz kola u kolo tenzija samo raste. Ko je sakupio više bodova? Ko će proću u narednu fazu? Ekipe i selektori smišljaju sve složenije strategije za naredne mečeve, nadajući se prvoj poziciji u grupi . Posle prve faze, timovi koji su prošli dalje svrstani su u dve nove grupe, E i F.

Već u 4. kolu počelo je da se zahuktava. U Grupi E na teren su prve izašle ekipe HD2 i Rasveta i Meda. Posle rekordnog broja golova na jednom meču (7) i nijednog poraza, ekipa HD2 nije nastavila sa nizom pobeda. Na tom putu preprečila joj se jaka odbrana Rasvete i odličan čuvar mreže Meda, koji je ujedno i proglašen igračem utakmice. Konačan rezultat bio je 1:1 , a golove su dali Roksandić za Rasvetu i Medu, kao i Stanković za suparničku ekipu.

U drugom meču grupe E sastale su se ekipe Obezbeđenje i Radio Beograd. Tim Obezbeđenja, kao i od samog starta turnira,  meč je započeo žestokom ofanzivom. Takva igra zbunila je u startu protivnika, što je dovelo do toga da Srđan Praljak iz ekipe Radio Beograda, u trećem minutu ubaci loptu u svoju mrežu. Međutim, upoznajući taktiku protivnika, tim Radio Beograda je posle kratke pauze u drugo poluvreme ušao spremniji. Uz više od deset prekršaja za obe ekipe, Praljak je uspeo da opravda grešku iz prvog dela igre, i golom izjednači rezultat. Ekipa Obezbeđenja nije želela lako da se preda, čekajući da protivnik napravi i šesti prekršaj, pa im je sudija u poslednjim sekundama igre dosudio penal, koji Nikola Vukomirović nije uspeo da iskoristi, jer je golman Videnović odlično odreagovao. Tako da je konačni rezultat ipak ostao 1:1.

Senzacionalan poraz veterana

Ekipa Veterana je ko zna koji put bila ubeđena u svoj trijumf i uz lagano zagrevanje očekivala je svoj novi "plen",koji je izašao na teren bez straha u očima. Igrači Sportske redakcije u prelepoj odevnoj kombinaciji zauzeli su odvažan i hrabar stav uz staru floskulu "Srce na teren".

Od početka su Veterani napadali dok se Sportska branila i vrebala šansu. A ona je iskorišćena neočekivano brzo. Najistureniji član u defanzivnoj formaciji Sportske , Nemanja Matić iskoristio je nesmotrenost u odbrani Veterana. Zalomio je ulevo, instinktivno reagovao i u padu gurnuo loptu ispod golmana, Duce Radića koji se našao na čak devet metara od svoje mreže.

Ovaj trenutak bio je veliko iznenađenje jer aktuelni šampioni ne samo da su sve pobeđivali već nisu ni primili gol u prvoj fazi. Ali pogodak Sportske nije promenio sliku meča.

Veterani su nasrtali na gol još žustrije, ali su "Spartanci",pardon "Sportisti", još gušće zbili svoje redove. Ovaj savršeni bedem vodili su fanatično sa klupe trener Dušan Albijanić i igrač Stefan Bendić, koji zbog blage temperature nije mogao da pomogne svojim drugovima na terenu. Talić, Sabovljev, Bajčetić i Terzić,sve asovi Veterana, uprkos velikom posedu lopte i broju dodavanja, odbijali su se o zid Sportske bezbroj puta i na kraju nisu uspeli da ga probiju. Izgubili su prvi put od 2011-e,a u fudbalu se ko zna koji put dokazalo da "David ubija Golijata". Dušan Albijanić,trener Sportske redakcije namestio je taktiku kao Žoze Morinjo. Njegova izjava posle meča glasila je:"Najveće zadovoljstvo mi je što sam uspeo da donesem osmehe na lica svojih igrača."

Drugi meč u Grupi F obeležili su crveni kartoni i nesportska igra. Ekipa Informativnog programa, koja je i jedan od favorita RTS-ovog dela turnira, u devetom minutu uspela je da postigne dva pogotka, zahvaljujući Nikoliću i Markoviću koji su ubacili loptu u okvir gola ekipe Scenske. Sastav Scenske nije to lepo podneo i grubom igrom i suprostavljanjem sudijskim odlukama za nekoliko minuta zaslužio čak dva crvena kartona, te ostao u igri sa igračem manje. Ekipa Informativnog programa je iskoristila tu prednost i još jednim golom Nikolića završila meč sa 3:0.

PETO KOLO GRUPE E

Radio Beograd ubedljiv

Mečevi petog kola su se odmah nadovezali na četvrto kolo. U Grupi E, Ekipa Radio Beograda osvojila je još 3 boda, porazivši tim HD2 sa 3:0. Sva tri gola postignuta su u prvom poluvremenu, zahvaljujući dvostrukom strelcu Aleksandru Radičeviću, kao i Stefanu Dumiću. U drugom delu igre, pored nekoliko prekršaja oba tima, sudije su dva minuta pred kraj meča dodelile žuti karton Branislavu Nedeljkoviću, golmanu ekipe HD2, zbog grube i i nesportske igre.

Ekipa Obezbeđenja koja slovi za glavnog favorita u Grupi E nije bila zadovoljna nerešenim ishodom iz prethodnog meča. Tri boda protiv tima Rasveta i Meda bio im je glavni imperativ. Međutim, loše je popočelo po njih. Posle izvrsnih driblinga Ivana Miloševića, Aleksandru Vuličeviću nije bilo teško da zatrese praznu mrežu Obezbeđenja. Rasveta i Meda su poveli i posle remija sa RK-HD 2 nagovestili još jedan podvig. Ali je vrlo brzo Nikola Vukomirović završio lepu akciju i izjednačio rezultat. Samo minut kasnije Obezbeđenje je i povelo. Ivan Ranković je pogodio Medićev gol sa identičnog mesta, odakle je neposredno pre toga loptom snažno zadrmao stativu. Popularni Meda je na golu ponovo bio bravurozan, ali je kiksnuo na kraju prvog poluvremena. Mićović je iskoristio mali ugao i odveo Obezbeđenje na predah sa prednošću od 3:1. Do kraja utakmice Vukomirović je postigao i drugi gol za ubedljiv trijumf ekipe Obezbeđenja,koja će u šestom kolu imati priliku protiv RK-HD 2 da zapečati prvo mesto u Grupi E.

Veterani izgubili tron

Veteranima kao da šok protiv Sportske nije bio dovoljan. Doživeli su iznenađujući poraz i od destkovane Scenske. Da muka Veterana bude još veća, ekipa Scenske ih je nadigrala bez izmene, jer su Duduković i Panić dobili crvene kartone na prethodnoj utakmici.

Hladan tuš "okupao" je Veterane već u petom minutu. Iznenadna kontra Scenske završila se auto-golom Nikole Nešića. Aktuelni šampioni su videli da im opstanak visi o koncu i žestoko jurišali na gol, ali je rival bio podjednako čvrst kao i Sportska. Scenska je u nekoliko navrata imala i sreće. Lopta je izbačena sa gol linije u 12-om minutu, a Sabovljev je sa pola terena pogodio prečku na kraju prvog dela. Bajčetić je ipak u 18. minutu izjednačio, mada je krah Veterana usledio vrlo brzo. Damir Buza je postavio konačnih 2:1 za Scensku i doneo svom timu priliku da se protiv Sportske u narednom kolu bori za polufinale.

Slavni Veterani koji će po lošem pamtiti ovaj 15-i memorijal "Igrajmo za 16", izgubilu su šansu da odbrane pehar namenjen pobedniku turnira.Treba istaći da su pružili ruke igračima i Sportske i Scenske. Takođe su izjavili da su pobede njihovih rivala izuzetno zaslužene.

I u susretu sa moćnim Informativnim programom Sportska redakcija je još jednom prikazala neustrašivost. Duel koji je mogao da osvetli izvesnog polufinalstu završen je bez golova. To je ujedno bio i prvi meč na ovogodišnjem turniru gde su mreže u potpunosti mirovale. Inicijativa je svakako pripala igračima "Informative",koji kao i Veterani nisu znali kako da pronađu put do gola Miloša Krivokapića.

Ključni momenat ove utakmice dogodio se u 20-om minutu. Iz polukontre, Sportska je imala idealnu priliku za gol. Međutim, golman Informativnog programa je van kaznenog prostora startovao sa dve noge. Sudije nisu prekinule utakmicu jer se lopta odbila do igrača Sportske, što je shvaćeno kao puštanje prednosti. Sportska je koji sekund kasnije postigla gol,ali su ga sudije ipak poništile i svirale pređašni prekršaj golmana. Zaista, sramotna odluka sudijskog tandema, na koji su se žalile mnoge ekipe u ova dva kola.

Podela bodova značila je da je Informatini program sa Sportskom podelio i prvo mesto u Grupi F, pred odlučujuće mečeve.

Zvaničan izveštaj 4. i 5. kola možete pogledati ovde.

Fer-plej tabelu možete pogledati ovde.

Zvanične rezultate i tabele možete pogledati ovde.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво