Читај ми!

Prvi utisci iz Jagodine

Počele su kvalifikacione utakmice na jubilarnom, 15. memorijalnom turniru RTS-a „Igrajmo za 16“ koji se održava u znak sećanja na naše kolege koje su poginule u NATO bombardovanju zgrade u Aberdarevoj. Prvi put domaćin turnira je i Jagodina.

Sportski duh i dosta golova obeležili su početak turnira . Za finale u Beogradu konkuriše 8 ekipa. Posle prvog kola izdvojile su se ekipe javnog preduzeća Standard i Policijske uprave u Jagodini koje su ovu fazu kvalifikacija prošle bez izgubljene utakmice.

Saša Milosavljević iz ekipe Policijske uprave u Jagodini naglašava da ta ekipa ima velike ambicije u ovom takmičenju, ali da su na turniru pre svega zbog druženja sa ostalim ekipama na sportskom terenu i van njega.

Novinar i voditelj na lokalnoj televiziji Dejan Simić kaže da mu prija rekreacija jer većinu vremena na radnom mestu provodi sedeći. Nada se da će turnir još dugo trajati.

Ekipa dopisništva RTS-a u Jagodini nije se proslavila u prvom kolu. Polovičan rezultat imale su i naše kolege iz lokalne medijske kuće Novi put, ali su imali najatraktivniju ekipu. U njihovom timu su čak 3 devojke. Za Makedonku Draganu Kostovu , članicu ekipe „Novog puta", igra sa muškarcima je izazov i dokazivanje da i devojke znaju podjednako dobro da igraju fudbal.

Suorganizator kvalifikacionog turnira u Jagodini je Jagodinski sportski savez, a takmičenje je pomogla i sudijska organizacija. Goran Jevremović ispred sudijske organizacije napominje da utakmice odlikuje fer i sportska borba i dobri potezi pojedinaca. On smatra da  se već sada izdvojilo nekoliko ekipa koje ozbiljno konkurišu za nastup u finalnim utakmicama u Beogradu.

Memorijalni Turnir „Igrajmo za 16" već odavno nije samo sportska već i humana manifestacija. Ćuprijskom porodilištu organizatori turnira poklonili su prošle godine CTG aparat za praćenje rada bebinog srca neposredno pre i za vreme porođeja. Aparat radi besprekorno.

Načelnica ginekologije bolnice u Ćupriji Dr Maša Marić kaže da je CTG aparat stalno u upotrebi i da je donacija zaista došla na pravo mesto, jer kada puno toga od opreme u porodilištu nedostaje, svaka pomoć je dobro došla.

Turnir „Igrajmo za 16" održava se u 8 srpskih gradova. Biće odigrano oko 240 utakmica što ga čini jednim od najmasovnijih sportskih turnira u zemlji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво