Читај ми!

Nova uzbuđenja na Banjici

Treće kolo 15. Memorijalnog turnira „Igrajmo za 16“ za ekipe Radio-televizije Srbije održano je u Sportskom centru „Voždovac“ na Banjici.

Prvi meč odigran je u okviru Grupe B od 9.30 sati. Veterani su nadigrali Radio Beograd sa 2:0, čak bez trojice aduta iz prve postave. Uz pomalo rezervisan pristup, Veterani su držali kontrolu u igri. Šanse koje su stvarali nisu donele rezultat. Radio je u nekoliko navrata uspeo da prebaci loptu na polovinu protivnika i da se nađe u solidnim prilikama za gol, ali za pogodak im je bilo potrebno malo više sreće i znanja.

Aktuelni šampioni su dominaciju na terenu krunisali tek u 13. minutu. Lepo Terzićevo proigravanje iskoristio je mladi Nikola Sabovljev. Odlični golman Radija, Vlade Radičević konačno je savladan. U poslednjim trenucima prvog poluvremena Milovan Vukićević mogao je da izjednači, ali je njegov pokušaj samo okrznuo stativu. Veterani su u nastavku postigli još jedan gol. Na drugoj stativi odlično je bio postavljen Zoran Bajčetić. Po mišljenju Duška Radića, legende ekipe Veterani, ovo je bila njihova najslabija partija.

Pa ipak, ubedljivo su prvi u grupi B sa tri pobede bez primljenog gola. Iza njih je Radio Beograd sa četiri boda.

S obzirom na to da je Radio Beograd posle utakmice sa Veteranima imao gol razliku minus 1, Serveru je bila neophodna pobeda od 4 gola razlike protiv Voznog parka. Od samog početka utakmice videle su se ambicije Servera da nemoguću misiju učini ostvarljivom. Žestoki napadi u kojima je Miloš Sirković bio udarna igla nisu doneli vođstvo. Ipak, poluvreme je završeno rezultatom 0:0. 

Najstariji pojedinac Voznog parka, Lazo Marković pogodio je stativu. Sirković je u nastavku vrlo lepo 'prošetao' protivničku odbranu, ali ponovo mu je ponestalo snage u završnom udarcu.

Jedini gol na meču viđen je tek u 28. minutu. Lazar Lučić je snažnim udarcem zatresao mrežu Servera i doneo prve bodove Voznom parku koji je ipak završio kao treći na tabeli grupe B.

Nesalomivi se nisu pojavili i "naljutili" Master

Ekipa RK-HD 2 je potvrdila prvo mesto u Grupi A trijumfom od 3:0 nad Masterom, kome je odgovarao i nerešen ishod za plasman u drugu fazu. Međutim, igrači RK-HD 2 odigrali su fer i korektnu utakmicu uloživši veliki napor. Već posle devet minuta vodili su sa 2:0 golovima Duronjića i Jolića. U čak tri navrata u drugom poluvremenu lobovali su golmana Mastera, ali prednost RK-HD 2 nije povećana.

Predrag Jolić je prednjačio u svojoj ekipi i definitivno zaslužio status najboljeg igrača utakmice. Ovu titulu Jolić je potvrdio pogotkom pred kraj meča. Igrači Mastera su rekli da će uložiti žalbu jer nisu prošli dalje zbog lošije gol razlike.

Drugo mesto u grupi zauzela je Scenska, koja takođe ima četiri boda, s tim da je do pobede u trećem kolu stigla bez fudbala. Nesalomivi, koji su odavno slomljeni, nisu se pojavili tako da je Scenska prošla zahvaljujući službenom rezultatu.

Dakle, ekipa RK-HD 2 je prva u Grupi A sa maksimalnim učinkom, druga je Scenska sa četiri boda.

Mićić i Janković spasili Sportsku

Obezbeđenje protiv Izgradnje. Utakmica "biti ili ne biti" za ekipu Izgradnje završila se najslavnije za Sportsku redakciju. Borbeni, disciplinovani, mada ne toliko tehnički potkovani, igrači Izgradnje nisu uspeli da minimalnom pobedom obezbede prolaz u drugu fazu, mada su iznenađenje nagovestili u 13. minutu. Zoran Paunović je poslao loptu po zemlji sa više od polovine terena, a Dragan Veličković ju je samo okrznuo, što je prevarilo golmana Nesterovića.

Hladan tuš, možda ne toliko za ekipu Obezbeđenja koliko za Sportsku, kojoj ovaj rezultat nije odgovarao. Ali slavlje "žutih" nije dugo trajalo. Ivan Ranković je snažno poslao loptu na drugu stativu na kojoj se snašao Milan Mićić.

Na poluvremenu je bio rezultat 1:1. Igrači Obezbeđenja su pronašli u nastavku svoj ritam. Stativa Milosavljevića predhodila je pogotku. Nikola Janković je proturio loptu u bliži Arsićev ugao i doneo Obezbeđenju vođstvo. Međutim tu nije bio kraj uzbuđenjima. Iako je morala da postigne dva gola, Izgradnja se nije predavala. Strelac, Veličković imao je za minut dve stopostotne prilike, ali je Nestorović - za razliku od 13. minuta - fenomenalno reagovao. Ostalo je dva prema jedan za Obezbeđenje na radost Sportske redakcije, koja je svoj meč protiv Jutarnjeg programa dobila službenim rezultatom 3:0.

Iz Grupe C u drugu fazu su prošle ekipe Obezbeđenja sa prvog mesta i Sportske redakcije sa drugog mesta.

Informativni najuspešniji tim sa gol razlikom 10-0

Duel Veterana i Informative viđen je kao finale RTS-ovog dela turnira. Međutim kostur turnira spojiće ove dve ekipe već u drugoj fazi, gde se sastaju prvoplasirani iz Grupe B, dakle veterani, i prvoplasirani iz Grupe D. To je upravo Informativni program koji je do tog prvog mesta došao posle minimalne pobede protiv ekipe Rasveta i Meda.

Jedini gol, u sedmom minutu, delo je Vlade Markovića (propustio meč drugog kola). Bilo je mnogo vatre na terenu, a najveći plamen se razbuktao posle prekršaja stuba odbrane Informative, Dragana Jankovića. Prigovori među igračima, kao i prigovori upućeni sudijama iz oba tabora, obeležli su ovu, fudbalski ne toliko interesantnu utakmicu.

Tim Rasveta i Meda ipak je završio kao drugi u grupi D, zahvaljujući trijumfu iz drugog kola od 4:0 protiv ekipe Juniora, koja se nije pojavila na poslednjem meču. To je ražestilo igrače Muzičke produkcije koji su baš protiv davno otpisanih Juniora, želeli da pronađu svoj put do druge faze. Ruku na srce, trebalo je da pobede sa 8 prema 0!

Pa ipak, harizmatični tim Muzičke produkcije, pokazao je kakvu konotaciju treba da ima ovaj turnir. Bez imalo žalosti što nisu prošli dalje, u upražnjenom terminu odigrali su prijateljski meč sa Rasvetom i Medom. Sportski duh pobedio je neodgovornost onih koji ovaj turnir ne shvataju dovoljno ozbiljno. Veliko bravo za tim Muzičke produkcije! 

Takođe, Sportska redakcija iskoristila je priliku da se uigrava pred drugu fazu takmičenja. Ekipa iz beogradskog naselja Vidikovac bila je počasni gost tima Sportske i uopšte memorijalnog turnira ‘Igrajmo za 16'.

Zvaničan izveštaj Trećeg kola Memorijala možete pogledati ovde.
Zvanične rezultate Trećeg kola možete pogledati ovde.
Fer-plej tabela je ovde.
Raspored takmičenja za 2. mart 2014. je ovde.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво