Kiša golova na Banjici

Drugo kolo 15. Memorijalnog turnira „Igrajmo za 16“ za ekipe Radio-televizije Srbije održano je u Sportskom centru „Voždovac“ na Banjici. Za razliku od prvog, u ovom kolu igrači su bili daleko efikasniji.

Mnogo golova, pobeda od 7:0 i priličan broj pokazanih kartona, ali - krenimo redom...

Grupu A obeležili su žuti kartoni i veliki broj prekršaja. Prvi meč započet je duelom ekipe Mastera i Scenske. Žestoka igra oba tima i 8 prekršaja, ali pobednika nije bilo, pošto je utakmica završena rezultatom 1:1. Gol Vulikića za ekipu Scenske u 17. minutu, a zatim Rašića u 27. za suparnički tim.

U drugom susretu grupe A ekipa HD2, posle pobede u prvom kolu, nastavila je sa neverovatnom igrom. Tim Nesalomivih igrao je potpuno suprotno od naziva ekipe jer su primili čak sedam golova, a nijednom nisu ugrozili golmana suparničke ekipe. Pored dvostrukih strelaca Živkovića i Duronjića, loptu su u mrežu Nesalomivih poslali i Jolić, Miščević, kao i Popović. Pobeda ekipe HD2 od 7:0 je do sada najubedljivija na turniru.

Na žalost, Nemanjin otac zbog zdravstvenih razloga ne može više da nastupa na turniru.

U grupi B u prvom meču sastale su se ekipe Radio Beograd i Vozni park. I pored sjajne odbrane golamana tima Voznog parka Nebojše Stamenkovića, ekipa Radio Beograda je golovima Vasovića u devetom i Vukićevića u poslednjem minutu igre uspela da trijumfuje sa konačnih 2:1. Za ekipu Vozni park strelac je bio Vukovčić.

U drugoj utakmici grupe B ekipa Servera nije mogla da se odupre prošlogodišnjim finalistima Veteranima. Žustrom igrom, uz mnogo prekršaja i čak dva žuta kartona Veterani su porazili protivnike sa 4:0. Pored mladog Sabovljeva, sa dva gola, na listu strelaca upisali su se i Dilbija i Mićović. Nemanji Bilbiji je ovo bila debitantska utakmica, pošto je ove godine zamenio na terenu oca, koji je do sada na turniru osvojio šest titula - tri sa ekipom Veterana i još tri sa Radio Beogradom.

Posle drugog kola situacija se najviše zakomplikovala u grupi C. Za plasman u drugu fazu sada konkurišu tri ekipe. Sportska redakcija je posle poraza od Obezbeđenja u prvom kolu uspela da uz mnogo muke, ali i sreće, savlada disciplinovanu ekipu Izgradnje. Iako je podmlađeni tim Sportske silovito napadao od početka, u prvom poluvremenu nije bilo pogodaka jer je golman Izgradnje Arsić "začarao" mrežu. Na početku nastavka, Đurović se našao pred golom Izgradnje.

Nepropisno uklizavanje golmana Arsića, koje je doduše bilo na loptu, okarakterisano je penalom.Đurović je iz sve snage šutirao po sredini gola, što je Arsić "pročitao" i još jednom spasao svoj tim.Izgradnja je nastavila sa odbrambenom taktikom, međutim Sportska je dva minuta pre kraja probila bedem suparnika. Đurović se iskupio za promašeni penal i uz mnogo sreće poslao loptu u Arsićevu mrežu.

Ovo je pobeda koja bi mogla da odvede "sportiste" u drugu fazu takmičenja, jer u sledećem dobijaju sigurna tri boda, s obzirom na to da igraju protiv Jutarnjeg programa, koji ni u ovom kolu nije uspeo da sakupi igrače za meč protiv Obezbeđenja.Utakmica Obezbeđenja i Izgradnje odlučiće ko će iz grupe C otići među najoljih osam RTS-ovih ekipa.

Igrači informativnog programa neprikosnoveni su i dalje u grupi D, a osim toga prikazuju možda i najlepši fudbal ove godine. Pobedili su tim Muzičke redakcije sa 4:0, i to bez Vlade Markovića u postavi. Ilija Gavrilović je dao dva gola u prvom poluvremenu, a Zdravković i Biševac bili su strelci u drugom. Žikica Nikolić je još jednom dokazao da je mozak "Informative."

Ekipa Resveta i Meda došla je do prvog trijumfa, i to ubedljivog.

Takođe sa 4:0 savladali su Juniore, koji su još jednom doživeli debakl.

Milošević je već u trećem minutu bio strelac, a Roksandić, Janošević i Savić postizali su golove u drugom poluvremenu.

Utakmice trećeg kola igraće se 23. februara, a to je ujedno i poslednje kolo u okviru prve faze RTS-ovog dela turnira "Igrajmo za 16".

Zvanične rezultate Drugog kola možete pogledati ovde

Zvaničan izveštaj o Drugom kolu možete pogledati ovde

Izmene za Treće kolo možete pogledati ovde

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво