Premijera Memorijala „Igrajmo za 16“ u šest gradova

Prvi put u dosadašnjoj istoriji Memorijalnog turnira „Igrajmo za 16" mali fudbal u znak sećanja na 16 poginulih radnika RTS-a tokom NATO bombardovanja 1999. godine igrale su i brojne ekipe širom Srbije.

Predlog Organizacionog odbora Memorijala „Igrajmo za 16" da se takmičenje proširi i na ostale gradove, sa velikim odobravanjem i entuzijazmom prihvaćen je ove godine u Nišu, Kragujevcu, Požarevcu,. Boru, Užicu i Zrenjaninu, a mnogi su ovom prilikom se sećali i žrtava u svojim gradovima nastradalih tokom bombardovanja Srbije 1999. godine.

Šest gradova: Niš, Kragujevac, Požarevac, Bor, Užice i Zrenjanin zajedno sa kolegama iz redakcija dopisništava RTS-a u sportskim centrima priključio se Memorijalnom turniru, a proteklog vikenda odigrane su kvalifikacione utakmice i odlučeni učesnici polufinala.

U Nišu je igralo šest ekipa. Pobednik je RTS Niš. U Užicu je igralo ukupno šest ekipa. Pobednik Policijska uprava Užice. U Kragujevcu su igrale četiri ekipe. Pobednik je ekipa RTS Kragujevac. U Požarevcu su igrale četiri ekipe. Pobednik je ekipa Gramada. U Boru je igralo osam ekipa. Pobednik je RTB KOP Krivelj

Pobednik memorijalnog turnira RTS u Zrenjaninu je ekipa Dopisništva RTS, koja je za ovu priliku bila pojačana igračima iz Tehničke škole. Oni su u finalu savladali ekipu Policijske uprave Zrenjanin sa 4:1. U utakmici za treće mesto Javna ustanova Sportski objekti je pobedila Gradsku upravu Zrenjanin sa 3:1.

U polufinalnim utakmicama Dopisništvo RTS je pobedilo Sportske objekte sa 2:0, dok je Policijska uprava bila bolja od Gradske uprave Zrenjanin rezultatom 3:1.

Pehar pobednicima je uručila Zlatana Ankić, bivša šampionka Evrope u karateu.

Najbolji strelac na turniru su bili Borislav Gligić iz pobedničke ekipe i Željko Lukić iz Policijske uprave sa po tri postignuta gola. Najstariji igrač je bio Nikola Božović, novinar RTS.

Bilo je zanimljivog fudbala i golova za prepričavanje, a igrač ekipe Sportski objekti Jovo Šijaković je na turniru igrao bos.

Pobednici ekipa u grupi Gradovi predstojećeg vikenda će u Beogradu igrati polufinale i finale Memorijala u sali „Sport Eko" gde su održana takmičenja i za sve ostale grupe ovogodišnjeg turnira.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво