Finale Memorijala "Igrajmo za 16"

Posle tri meseca takmičenja XIII Memorijalni turnir Radio-televizije Srbije u malom fudbalu pod nazivom „Igrajmo za šesnaest“ ulazi u završnicu. Finale je u nedelju 22. aprila 2012. u Sportskom centru Voždovac u 18 časova, program počinje od 15 časova.

Fudbalski turnir kojim se RTS simbolično iz godine u godinu seća tragično nastradalih kolega u NATO bombardovanju zgrade RTS 1999. godine, ove godine prerastao je u pravu sportsku manifestaciju.

Takmičenja se u kontinuitetu održavaju od februara, učestvuje rekordnih 39 ekipa, a tokom samog finala u nedelju, u saradnji sa Sportskim savezom Beograda i Olimpijskim komitetom Srbije, RTS svim posetiocima organizuje bogat i zanimljiv program u i oko sale Sportskog centra Voždovac.

Ulaz je besplatan, a prvih 1000 posetilaca dobiće ulaznicu sa kojom mogu da učestvuju u nagradnoj igri.

Prvi finalista turnira, pobednik u kvalifikacijama za ekipe RTS-a je tim Košutnjak.  Drugi finalista biće poznat posle  završnice kvalifikacija po grupama koje se igraju u subotu 21. aprila u Posko areni od 12 časova.

Sastaju se pobednici grupe Prijatelji (ekipa Vatrogasna brigada), Partneri (ekipa Telenor), Mediji (ekipa RTV Vojvodina) i pobednik grupe Dijaspora koja kvalifikacije igra u petak 19. aprila, takođe u Posko areni.

Program Memorijala ove godine počinje već u 15 časova Olimpijskom radionicom za najmlađe učesnike. Sledi utakmica dečaka, petlića iz FK Rad i OFK, ženskih ekipa RTS i Studio B i neposredno uoči finala, revijalna utakmica između glumaca serije Vojna akademija i sportista Olimpijaca naše zemlje, učesnika Igara u Londonu i prethodnih olimpijskih takmičenja.

Prenos finala Memorijala „Igrajmo za šesnaest" je na Drugom i Satelitskom programu od 17 do 19 časova. Reditelj prenosa je i predsednik Organizacionog odbora turnira „Igrajmo za 16" Veselin Grozdanić.

Program XIII Memorijalnog turnira RTS "Igrajmo za 16"

Aktivnostima u Olimpijskoj radionici koja će biti smeštena u prostorima SC Voždovac od ulaza oko sale i iznad tribina, program ovogodišnjeg turnira počinje već od 15 časova. Finale takmičarskog dela turnira, između ekipe RTS Košutnjak i pobednika takmičenja po grupama, je u 18 časova.

15:00 Olimpijska radionica

16:30 Utakmica Rad - OFK, petlići

17:00 Početak prenosa turnira Drugi program RTS i RTS SAT

17:20 Novinarke fudbalerke RTS- Studio B

17:30 Glumci Vojna akademija-Olimpijci Srbije

18:00 FINALE XIII Memorijala RTS

18:50 Uručenje pehara i diploma

Sa Srećkom u Olimpijskoj radionici

Sportska Srbija nedavno (2010) obeležila je vek od osnivanja Olimpijskog komiteta Srbije 1910. godine, a u godini XXX Olimpijade modernog doba obeležava se 100 godina od učešća naših sportista na Olimpijskim igrama. Od Stokholma 1912. do Londona 2012. sportisti naše zemlje su osvojili prestižnih 98 medalja.

Bogata i nadasve zanimljiva istorija olimpijskog pokreta na našim prostorima, kao i istorija fudbala u Srbiji, biće u segmentima predstavljenja u formi izložbene postavke u SC Voždovac tokom održavanja finala Memorijala.

Pored muzejske postavke i arhivskih eksponata Fonda sporta i olimpizma, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, posetioci finala XIII Memorijalnog turnira RTS imaće priliku da saznaju razne zanimljivosti na Olimpijskoj tribini od jednog od naših olimpijaca, a na Olimpijskom času najmlađi posetioci će kroz pet interaktivnih radionica koje simbolišu kontinente, olimpijske vrednosti i olimpijske krugove, naučiti o istoriji olimpijskog pokreta, Olimpijskim igrama i olimpijskoj ideji koja vekovima opstaje uprkos suštinskim civilizacijskim promenama. Radionica će biti otvorena za sve posetioce tokom trajanja turnira od 15 do 19 časova.

U Olimpijsku radionicu su dobro došli svi, a posebno najmlađi koje će dočekati maskota Olimpijskog tima Srbije 2012. godine, već dobro poznati Srećko, mladunče beloglavog supa!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво