Udruženje fudbalskih sudija Beograda

Predstavnici Udruženja fudbalskih sudija Beograda i ove godine su svojim prisustvom podržali Memorijalni turnir Radio-televizije Srbije „Igrajmo za 16“. Svojom profesionalnošću i nesebičnom pomoći doprineli su da takmičenje protekne u najboljem redu.

Ova organizacija je osnovana još davne 1918. godine. Osamdeset osam godina života i rada sudijske organizacije na podizanju i unapređenju suđenja predstavlja veliki doprinos razvoju fudbalskog sporta u našoj zemlji.

Fudbalske sudije i njihova organizacija ugradili su sebe u impozantnu zgradu jugoslovenskog i srpskog fudbala, imali ogroman udeo u omasovljenju i kvalitetnom uzdizanju fudbalskog sporta, jačanju međunarodnih veza i izdavanju stručne literature.

Pištaljke beogradskih sudija odjekivale su prepunim stadionima širom Evrope i sveta. Danas oko 400 do 500 fudbalskih sudija na području Fudbalskog saveza Beograda, ali i čitave Srbije i Evrope često po kiši i vetru, snegu i blatu, u najtežim atmosferskim prilikama, svake nedelje vode stotine utakmica.

Decenijama je plejada sportskih entuzijasta kao fudbalskih sudija, svojim amaterskim i plodnim pregalačkim radom dala pun doprinos razvoju fizičke kulture i sporta, a neposredne rezultate svoga rada uzdizala u temelje na kojima počiva, na kojima se podiže i razvija srpski fudbal.

broj komentara 0 pošalji komentar