Ferarijevi vozači optimisti pred trku u Mađarskoj

Ekipa Ferarija spremna je za nedeljnu trku Formule jedan u Budimpešti, pošto su otklonjeni tehnički problemi koji su ekipu sprečili da napravi dobar rezultat na trci u Nemačkoj, izjavili su vozači italijanskog tima Kimi Raikonen i Felipe Masa.

Na trci za Veliku nagradu Nemačke u Hokenhajmu 20. jula Masa je bio treći, dok je Raikonen trku završio na šestom mestu. Posle te trke vozač Meklarena Luis Hamilton preuzeo je vođstvo u generalnom plasmanu sa četiri boda više od Mase. Masa se tada žalio na probleme sa kočnicama, a Raikonen je imao problema sa dostizanjem odgovarajuće brzine.

Vozači Ferarija su na konferenciji za novinare rekli da su mnogo zadovoljniji vozilom posle prošlonedeljnih testova na stazi u Herezu.

"Znamo kakvi problemi su se desili na prošloj trci, ali ne želim da ulazim u detlje. Siguran sam da će stvari na narednoj trci biti drugačije. To ne znači da će biti lako ostvariti pobedu, jer znamo koliko je Meklaren jak, ali verujem da ćemo u nedelju biti uspešniji", rekao je Masa.

U konkurenciji konstruktora ekipa Ferarija je na prvom mestu sa 16 bodova više od BMV Zaubera i 19 od Meklarena. Raikonen je rekao da je vratio poljuljano samopouzdanje nakon testova u Herezu, ali je upozorio da će trka na Hungaroringu biti pravi pokazatelj stanja Ferarijevih vozila.

"Posle svakog testiranja bolje razumemo probleme, ali u toku trke je to potpuno drugačija situacija i nadam se da ćemo u nedelju postići bolje rezultate", rekao je Raikonen. Finski vozač je dodao da će visoka temperatura, koja je postala tradicija na Hungaroringu, odgovarati Ferariju koji je na prethodnim trkama imao problema sa temperaturom guma zbog hladnog vremena. 

"Kada je toplo vreme, dobro je za Ferari. Nadam se da će nam to pomoći, ali moramo da sačekamo sutrašnji trening i vidimo kolika će temperatura biti", rekao je Raikonen. Očekuje se da će za vikend u Budimpešti temperatura biti oko 35 stepeni.

Trka za Veliku nagradu Mađarske vozi se u nedelju od 14 sati.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи