Читај ми!

Pripreme za ulazak u Formulu 1 - Audi kupio paket deonica Zauber grupe

Nemački proizvođač automobila "Audi" kupio je manjinski paket deonica "Zauber grupe", što je prvi korak ka planiranom ulasku nemačke kompanije u šampionat Formule 1.

Kompanija "Audi" je u avgustu prošle godine najavila da će ući u Formulu 1 2026. godine, kada će na snagu stupiti nova tehnička pravila, prema kojima će bolidi biti jednako snažni, ali štedljiviji i ekološki prihvatljiviji jer će njihova emisija ugljen dioksida biti svedena na nulu.

Nemački proizvođač automobila sada je kupio manjinski paket deonica "Zauber grupe", saopštila je švajcarska kompanija, što je prvi korak ka planiranom ulasku u šampionat Formule 1.

"Zauber grupa sa ponosom objavljuje da je, prema planovima iz oktobra prošle godine, Audi stekao manjinski udeo u Zauber grupi. Ovo je važna prekretnica na putu ulaska Audija u Formulu 1, koji je planiran za 2026. godinu, a tokom kojeg će Zauber grupa biti strateški partner nemačkog brenda", saopšteno je iz "Zaubera".

Nemački mediji navode da će "Audi" postepeno kupovati pakete deonica "Zaubera", dok ne bude imao 75 odsto u svom vlasništvu.

Planirano je da od 2026. godine "Audi" uđe u Formulu 1 sa svojom fabričkom ekipom, za koju motor razvija "Folksvagen", a konstrukcija bolida je poverena "Zauberu".

"Zauber" je u svetu automobilizma od 1970. godine, a 1993. je ušao u šampionat Formule 1.

Švajcarska kompanija je od 2006. do 2009. godine sarađivala sa BMV-om, a 2008. je poljski vozač Robert Kubica doneo jedinu pobedu u istoriji "Zauberu" na Velikoj nagradi Kanade.

"Zauberovi" bolidi se od 2018. takmiče pod imenom "Alfa Romeo rejsing".

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво