Ekleston zapretio organizatorima u Donington parku

Velika Britanija bi mogla da izgubi trku Formule jedan ako staza u Donington parku ne bude spremna 2010. godine, upozorio je prvi čovek tog takmičenja Berni Ekleston.

Međunarodna automobilska federacija i direktori Formule jedan prošle nedelje doneli su odluku da se trka za Veliku nagradu Velike Britanije premesti iz Silverstona u Donington park.  Britanski mediji naveli su da će se Eklestonova pretnja ostvariti, ukoliko organizatori trke u Donington parku ne ispune data obećanja.

"Uradiću ono što sam ove nedelje uradio sa Silverstonom - potpisaću ugovor sa vlasnicima druge staze, rekao je Ekleston.

Ovakva Eklestonova izjava rezultat je trenutnog stanja staze u Doningtonu jer, najverovatnije, organizatori trke neće uspeti da renoviraju i pripreme stazu za trku 2010. godine.

"Kako stvari stoje, ne vidim na koji način će se posao u Doningtonu završiti na vreme", rekao je novinarima jedan od vlasnika staze u Silverstonu, koji je želeo da ostane anoniman.

Kalendar trka Formule jedan je popunjen, sledeće godine će se voziti 19, a 2010. godine najverovatnije 20 trka.  Trke u Indiji i Južnoj Koreji naći će se u kalendaru za 2010. godinu, dok će staza u Abu Dabiju biti spremna već za narednu sezonu.

Ekipe Formule jedan, ali i sponzori, izrazili su želju da se trka u SAD na stazi u Ilinoisu ponovo ubaci u kalendar.

broj komentara 0 pošalji komentar