Читај ми!

Borković sedmi na TCR trci u Monci

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković osvojio je sedmo mestu u prvoj današnjoj trci na čuvenoj stazi Monca u Italiji, gde se vozi šesti trkački vikend Evropskog TCR šampionata. Druga trka na stazi u Monci voziće se u nedelju od 13.30 uz direktan prenos na Drugom programu RTS-a.

Prvi kroz cilj je prošao Argentinac Franko Girolami, drugoplasirani je Džek Jang a treće mesto je osvojio Felice Jelmini.

Dušan Borković je dobro startovao na 11. trci u sezoni i u prvom delu trke se tokom tri kruga nadmetao za petu poziciju sa još tri konkurenta.

Tokom sedmog kruga u jednom trenutku je jedan od konkurenata izleteo sa staze a Borković je pao na osmu poziciju jer je izgleda ponovo imao problema sa menjačem. U nastavku Borković je uspeo da popravi plasman za jedno mesto i trku je završio na sedmom mestu.

Uz nove osvojene bodove Dušan Borković je trenutno 11 sa 156 bodova. U generalnom plasmanu prvoplasirani je Mikel Azkona dok je Girolami na drugoj poziciji a trećeplasirani je Nils Langeveld.

"Ljut sam zbog ovoliko problema sa automobilom, posebno jer se sa menjačem ponavlja. Verujem svom timu i vidim da inženjeri daju sve od sebe, ali ja zaista ne znam više ni kome, ni čemu da pripišem ovolike kvarove. Ostaje mi nada da ću dobru startnu poziciju uspeti da iskoristim bar u sutrašnjoj trci", rekao je Borković nakon prvog dana u Monci. 

Druga trka na stazi u Monci voziće se u nedelju od 13.30 uz direktan prenos na Drugom programu RTS-a. 

 

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво